Νέα

Published on Φεβρουάριος 12th, 2018 | by Energy Radio 94.2

Οι «Χοροσταλίτες» συνεργάζονται με τον κορυφαίο χορογράφο Κυριάκο Κοσμίδη

Οι «Χοροσταλίτες» διεκδικώντας το εισιτήριο για τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχουν τη χαρά να συνεργάζονται με τον κορυφαίο χορογράφο Κυριάκο Κοσμίδη. Ο Κυριάκος Κοσμίδης είναι πρώτος  χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απ’ το 1992. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας.  Σπούδασε Κλασικό Μπαλέτο και Σύγχρονο Χορό (τζαζ) στη Σχολή Χορού της Τζούντιθ Νέιλ, στη Θεσσαλονίκη. Ως χορευτής  έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες.

 

Η βαθιά γνώση του κλασικού χορού αλλά και ο πειραματισμός με σύγχρονα εκφραστικά μέσα, έξω απ’ τις συνηθισμένες φόρμες, είναι ο συνδετικός  κρίκος του Κυριάκου Κοσμίδη με τους «Χοροσταλίτες», που δημιουργούν σύγχρονη μουσική βαδίζοντας όμως με στέρεα βήματα στα μονοπάτια της μουσικής μας παράδοσης.

 

Παίρνοντας έμπνευση απ’ το παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο μέλλον οι «Χοροσταλίτες» και ο Κυριάκος Κοσμίδης δημιουργούν στο σήμερα και μέσα απ’ τη συνεργασία τους υπόσχονται ένα θέαμα με άρωμα Ελλάδας, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο. Μέσα σε λίγα λεπτά μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο.

 

Ήχος και κίνηση, τραγούδι και χορός σε αρμονική συνύπαρξη επί σκηνής δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, στα χνάρια της παράδοσης και με την υπογραφή ενός σπουδαίου χορογράφου.


About the AuthorBack to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός