Θεατρική Παράσταση - Αννέχεια


Νέα

Published on Δεκέμβριος 7th, 2017 | by Energy Radio 94.2

Πρεμιέρα θεατρικής παράστασης «Οι Χήρες και οι Μακαρίτες» του Γιώργου Μακρή

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 4 παραστάσεις  της θεατρικής παράστασης του Γιώργου Μακρή στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου «Οι Χήρες και οι Μακαρίτες».

Οι παραστάσεις δώθηκαν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων Σκλήρηνσης κατα πλάκας όπου μέρος των εσόδων διατέθηκε για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου από την πρώτη κιόλας ημερα ήταν ασφυκτικά γεμάτο και στις απογευματινές αλλά και στις βραδυνές παράστάσεις.

Ο Γιώργος Μακρής και όλο το επιτελείο των ηθοποιών χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου ενώ εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του δεύτερου μέρους της θεατρικής παράστασης.

Ο Γιώργος Μακρής και ο Νάσος Ρόγκας ανανέωσαν για 5ή χρονιά το ραντεβού τους με το θεατρικό κοινο της Ρόδου για το 2018- 2019.

 

Περίληψη του έργου:

Ο πάτερ Άδης Σαρακοστιανός είναι ιερέας σε μια εκκλησία κάποιας πόλης.Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης σε ένα από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης με την επωνυμία GAME OVER.Εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου. Βοηθόςτου πάτερ Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός.

Μέσα στην οικονομική κρίση η οποία και μαστίζει τη χώρα ο πάτερ Άδης είναι τόσο τυχερός που ταυτόχρονα έχει 4 κηδείες.Τέσσερις (4) διαφορετικές γυναίκες του ζητούν να κηδέψει τους άνδρες τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και η τέταρτη είναι Πόντια.

Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της κάθε μιας. Eνώ η μία χήρα ζητάει καύση για τον σύζυγό της.Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή του αγαπημένου της. Βλέπουμε πως έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και τρελή δράση.

Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή. Γίνεται ένας χαμός! Άλλος πονάει, άλλος κλαίει, άλλος θρηνεί.  Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες σε ρυθμούς εξοντωτικούς.

Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες.Τοίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δεν είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Μακρής
Σπύρος Θεοδόσης
Μαίρη Βλουτή
Γιώργος Μαυρας
Μικαέλα Ζούστη
Σταυρούλα Ζάμπρα
Και σε ρόλο έκπληξη φιλική συμμετοχή η μοναδικήΤιτίκα Σαριγούλη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Tamas
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μακρής
Φώτα – ήχος: Stage 51
Σκηνικά: ΠερικλήςΠριστούρης
Ενδυματολόγος παράστασης: Τούλα Μακρή
Τις γυναίκες ηθοποιούςντύνει: IQ female clothing
Ενδυματολόγος: Αναγνωστοπουλου Αγγελική

 

Η ηχογράφηση έγινε στο North Studio
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Στίχοι τραγουδιού παράστασης: ΝάσοςΡόγκας
Μουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: ΆκηςΜελής
Δημόσιες Σχέσεις: ΝάσοςΡόγκας
Παραγωγή: GM PRODUCTIONS
Εκτέλεσή Παραγωγής: ΙNFO SPORT MEDIA.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Θεατρική Παράσταση

    Θεατρική Παράσταση Αννέχεια - Πολιτική Σάτιρα

  • Super Διαγωνισμός

  •