Προτάσεις

Published on Οκτώβριος 1st, 2020 | by Energy Radio 94.2

Έναρξη διαδικτυακών events του PinktheCity/Pink the web 2020

4 Οκτωβρίου – Διαδικτυακή ημερίδα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας

 

Το PinktheCity 2020 ξεκινά δυναμικά. Σήμερα, 1 Οκτωβρίου, άνοιξε, στην πλατεία Γεωργίου, το περίπτεροεγγραφών στη φετινή εναλλακτική δράση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη, από το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ξεκινούν οι διαδικτυακές εκδηλώσεις και δράσεις, στο πλαίσιο του Pinkthecity… pinktheweb 2020, με την ζωντανή μετάδοση ημερίδας του Συλλόγου σχετικά με την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου, το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας θα προβάλλει στη σελίδα του στο facebook @almazoispatrasδράσεις και εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 θα προβληθεί, σε ζωντανή μετάδοση, η ημερίδα με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ενημερώνομαι – Φροντίζω – Προλαβαίνω – Ζω», με εξειδικευμένους επιστήμονες να παρουσιάζουν ιατρικά ζητήματα, διατροφικές συμβουλές και ψυχοσωματικές προσεγγίσεις, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόληψη της νόσου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

–           Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Δημήτρης Κούκουρας, Ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

–           Νεότερες εξελίξεις στις διαγνωστικές εξετάσεις: Ελαστογραφία Μαστού, Στερεοτακτική Βιοψία Μαστού, Τομοσύνθεση, Μαγνητική Μαστογραφία, PetScan. Πηνελόπη Αντζελέ, Ακτινολόγος Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

–           Η διατροφή ως μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Ιωάννα  Παρτσαλάκη, Διαιτολόγος / Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής στο ΠΓΝΠ.

–           Ψυχοσωματική προσέγγιση του καρκίνου.  Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κοινωνική λειτουργός, MSc. ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Συλλόγου, ΚλαίρηΤζιομάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα από τη σελίδα του Συλλόγου στο facebook @almazoispatrasκαι να θέσουν γραπτώς τα ερωτήματά τους στους ομιλητές.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •