Προτάσεις

Published on Δεκέμβριος 10th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Το φως του γκαζιού (Gas Light) για δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Ελπίδας

Η θεατρική ομάδα «αποΔΡΑΣΗ» του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου παρουσιάζει το αστυνομικό θρίλερ του Άγγλου συγγραφέα Patrick Hamilton, γραμμένο το 1938, στο Θέατρο Ελπίδας στις 13 και 14 Δεκεμβρίου για 2 μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στο Λονδίνο του 1890, ο Τζακ και η ΜπέλαΜάνιγκαν ζουν μία ανιαρή ζωή, παρόλη την οικονομική τους άνεση. Η Μπέλα είναι μία όμορφη γυναίκα έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού ανθρώπου. Ο Τζακ είναι ένας παράξενος τύπος , άγριος, απότομος , που προσπαθεί να υποτάξει το μυαλό και την σκέψη της γυναίκας του μειώνοντάς την συνεχώς και ασκώντας πάνω της λεκτική και σωματική βία. Τον τελευταίο καιρό όμως, συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα οποία η Μπέλα αδυνατεί να εξηγήσει…Αντικείμενα χάνονται. Βήματα ακούγονται στο κλειστό επάνω πάτωμα. Το φως του γκαζιού αυξομειώνεται..
Ο ερχομός του επιθεωρητή Ραφ Πέτερσον θα αλλάξει όλη τη ζωή της Μπέλα μέσα σε ένα βράδυ.Τι συνέβη στο σπίτι που μένει το ζεύγος Μάνιγκαν; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τζακ Μάνγικαν; Είναι πράγματι η Μπέλα ψυχολογικά ασταθής; Φαντάζεται όντως πράγματα; Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος των υπηρετριών του σπιτιού; Τι σκοπό έχει στ’ αλήθεια ο αδίστακτος και δολοπλόκος Τζακ;
Η αλήθεια θα λάμψει και θα παρασύρει τους πάντες σε ένα απρόσμενο φινάλε.


Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Νατάσα Κοντοκώστα/Μάνα
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος/Τζακ Μάνιγκαν
Νάντια Φελώνη/ΜπέλαΜάνιγκαν
Μαρία Καρδαμπίκη/Ελίζαμπεθ
Ειρήνη Κοζάνη/Νάνσυ

Γιάννης Σταμπέλος/Ραφ Πέτερσον

Συντελεστές

Διασκευή έργου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταμπέλος
Σκηνικά: Retronion
Μουσική: Νάντια Φελώνη
Πρωτότυπη ιδέα αφήγησης κειμένου: Νατάσα Κοντοκώστα
Κοστούμια: Δήμητρα Παπαλέξη
Κοστούμι ΜπέλαςΜάνιγκαν: Αρετή Μπλέτσα
Φωτογραφίες: Γιάννης Γρηγορίου

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Το φως του γκαζιού» του Άγγλου συγγραφέα Patrick Hamilton, γραμμένο το 1938, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ με ευφυέστατη πλοκή, έντονη δράση και αγωνία. Είναι μία γροθιά στο στομάχι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τη σιωπή των άλλων. Ενθαρρύνει τις γυναίκες που υποφέρουν από κάθε είδους βία και δεν τολμούν να μιλήσουν, να υψώσουν το ανάστημά τους σε κάθε άνδρα που τις κάνει κτήμα του και να ζητήσουν βοήθεια και κυρίως αποδίδει με εκπληκτικό τρόπο την θεία δίκη, την τιμωρία του κάρμα.Η αιώνια πάλη μεταξύ καλού και κακού ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας! Μαντέψτε ποιο θα νικήσει…

Γιάννης Σταμπέλος

Η ομάδα αποΔΡΑΣΗ δραστηριοποιείται τα 4 τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο και έχει ανεβάσει μία σειρά από πολύ αξιόλογες παραστάσεις. Για πρώτη φορά και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στο Αγρίνιο στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου , αποφασίσαμε να κάνουμε το μικρό βήμα στη μεγάλη πόλη και να φέρουμε ‘’Το φως του γκαζιού’’ κοντά σας. Είναι μία παράσταση που ετοιμάσαμε και δουλέψαμε με πολύ όρεξη και κόπο. Θα ήταν τιμή μας να παρακολουθήσετε την παράστασή μας και να στηρίξετε την προσπάθεια ενός ερασιτεχνικού επαρχιακού θιάσου που απαρτίζετε από αξιόλογους καλλιτέχνες , ο καθένας με το ξεχωριστό του ταλέντο και την αγάπη του για το θέατρο. Καλούμε τους απανταχού θεατρόφιλους της Αθήνας να μας ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η θεατρική ομάδα

 

Πληροφορίες παράστασης
Ημερομηνία: Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
Θέατρο: Θέατρο Ελπίδας, Σμύρνης 5-7 Αθήνα
Ώρα: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948172619
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ενδείκνυται η τηλεφωνική κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Χορηγός επικοινωνίας: MAXMAG https://www.maxmag.gr/ , theater@maxmag.gr

Για οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνείτε μαζί μας και στο irinikozani04@gmail.com

 


About the AuthorBack to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •