Προτάσεις

Published on Μάρτιος 28th, 2022 | by Energy Radio 94.2

4 Απλοί Τρόποι για να Εξοικονομήσεις Ενέργεια και Χρήματα στο Σπίτι

Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον άνθρωπο. Πέρα από την πανδημία και τον πόλεμο που μαστίζουν την γη τον τελευταίο καιρό, εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε παρατηρήσει την σταδιακή καταστροφή του πλανήτη.

Αντί να προστατέψουμε την φύση, την έχουμε επιβαρύνει με τις ανθρώπινες δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στο κέρδος, όπως είναι οι διάφορες βιομηχανίες που προτιμούν να μολύνουν το περιβάλλον, γιατί τους «έρχεται» πιο οικονομικά, από το να λειτουργούν σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς νόμους, αλλά και με την δημιουργία των NFTs, που απαιτούν άπειρα ποσά ενέργειας για την δημιουργίας τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι τιμές του ρεύματος έχουν ανέβει στα ύψη και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Ακόμα και ύστερα από εκτενή έρευνα για χαμηλές τιμές ρεύματος δεν καταφέρνουν να κάνουν την οικονομία που θα ήθελαν.

Αυτό το άρθρο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μερικές απλές συμβουλές για εκείνους που θέλουν να προφυλάξουν τόσο την τσέπη τους όσο και το περιβάλλον.

 

1. Βγάλε τις συσκευές από την πρίζα

Είναι λογικό να έχεις την τηλεόραση, τους φορτιστές, τα ηχεία, τις κονσόλες και πολλές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην πρίζα. Το ήξερες όμως ότι αυτές καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν είναι κλειστές; Γιατί να πληρώνεις για κάτι ενώ δεν το χρησιμοποιείς; Απλά βγάλε αυτές τις συσκευές από την πρίζα το βράδυ πριν κοιμηθείς ή όταν δεν τις χρησιμοποιείς.

Μια επιπλέον έξυπνη κίνηση που αξίζει να κάνεις είναι να μην βάζεις τις ηλεκτρονικές συσκευές σε κατάσταση αδράνειας. Τότε να δεις διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος!

2. Θερμομόνωση

Καταρχάς, είναι προτιμότερο να ρυθμίζεις τον θερμοστάτη στους 19 με 21 βαθμούς και να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να ζεσταθεί ο χώρος σου. Οι βαθμοί άνω των είκοσι ενός οδηγούν σε σπατάλη ενέργειας και μεγαλύτερες χρεώσεις. Φυσικά, τις βραδινές ώρες μπορείς να πέσεις μερικούς βαθμούς πιο κάτω.

Παράλληλα, όσο και αν ανεβάσεις την θερμοκρασία δεν θα καταφέρεις να απολαύσεις την ζέστη αν αυτή βρίσκει διεξόδους για να δραπετεύει. Η αλλαγή των κουφωμάτων και το κλείσιμο ρωγμών με ειδική κόλλα ή ταινία θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.

3. Ηλιακή ενέργεια

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ηλιοφάνεια και τον καλό καιρό. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείς; Με την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορείς να αξιοποιείς την ανανεώσιμη και άκρως φιλική για το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια, για να θερμαίνεται το νερό όλες τις μέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό.

4. Πρόγραμμα που σε συμφέρει

Όλα τα παραπάνω είναι συνήθειες που όλος ο κόσμος θα πρέπει να υιοθετήσει, για να βάλει το λιθαράκι του για την προστασία του πλανήτη. Για να σώσεις και το πορτοφόλι σου, καλό θα ήταν να αφιερώσεις χρόνο στο να συγκρίνεις διάφορους παρόχους ενέργειας και να επιλέξεις το πιο συμφέρον πρόγραμμα για σένα και τις καταναλωτικές σου συνήθειες. Μπορείς να βρεις φθηνότερο ρεύμα για ιδιώτες από την Watt+Volt και να δεις άμεση αλλαγή στα έξοδα του σπιτιού σου. Γνωρίζοντας καλά τις δικές σου καταναλωτικές ανάγκες, θα βρεις σίγουρα ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται σε αυτές και σε συμφέρει απόλυτα.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •