Προτάσεις

Published on Φεβρουάριος 7th, 2022 | by Energy Radio 94.2

4 απλοί τρόποι για να γίνουν οι υπάλληλοί σας πιο παραγωγικοί

Ένα από τα πράγματα τα οποία απασχολούν όσους ανθρώπους έχουν τη δική τους εταιρεία είναι το πώς θα καταστήσουν τους υπαλλήλους τους πιο παραγωγικούς. Η παραγωγικότητα είναι κομβική προκειμένου να γίνονται οι εργασίες όπως πρέπει να γίνουν. Αλλά για να είναι κανείς παραγωγικός, χρειάζεται και τις κατάλληλες συνθήκες.

Ρίξτε μια ματιά στους 4 τρόπους που έχουμε συγκεντρώσει, για να συμβάλετε σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι:

  1. Γνωρίστε τους υπαλλήλους σας

Με μια πρώτη ματιά είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε πώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά αν γνωρίσετε καλά τους υπαλλήλους σας, αυτό που τους δείχνετε ουσιαστικά είναι ότι ενδιαφέρεστε για εκείνους. Δεν αποτελούν άλλον έναν αριθμό ή ένα γρανάζι που βοηθά την επιχείρησή σας να λειτουργήσει. Αν έχουν την αίσθηση ότι ο καθένας τους είναι σημαντικός με τον τρόπο του, θα έχουν και πολλή περισσότερη όρεξη να προσπαθήσουν να εργαστούν καλύτερα.

  1. Βελτιώστε τις συνθήκες στο γραφείο

Είναι προφανές πως είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί κανείς αν πρέπει να δουλέψει σε έναν χώρο σκοτεινό, ανοργάνωτο και γενικότερα έναν χώρο που δεν είναι βολικός. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίσετε να βελτιώσετε τις συνθήκες στο γραφείο σας. Προμηθεύστε τους εργαζομένους σας με άνετα και λειτουργικά έπιπλα γραφείουhttps://www.theodoridi.com/, αλλά και όλον τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να εργαστούν αποτελεσματικά. Βέβαια, τα εργονομικά έπιπλα γραφείου όπως οι καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles δεν αρκούν. Θα πρέπει να τα συνοδεύσετε με χώρους που έχουν πολύ φυσικό φως, καλή διαρρύθμιση, χρώματα που προκαλούν την έμπνευση, ίσως ακόμη και μερικά φυτά.

  1. Δώστε τους ευκαιρίες να εξελιχθούν

Όσο καλύτεροι γίνονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, τόσο πιο παραγωγικοί θα είναι. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίζετε να τους δίνετε ευκαιρίες να εξελιχθούν. Τα σεμινάρια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορείτε να τους προσφέρετε. Ή μπορούν ακόμη να αποκτήσουν έναν μέντορα στη δουλειά. Ό,τι και αν διαλέξετε, το να τους δίνετε ευκαιρίες να γίνουν καλύτεροι θα συμβάλει σημαντικά και στο να μην αποφασίσουν να μεταπηδήσουν σε άλλη εταιρεία σύντομα, γιατί θα βλέπουν πως έχουν προοπτικές εξέλιξης εκεί όπου βρίσκονται.

  1. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι

Οι στόχοι που θέτετε για τους υπαλλήλους σας πρέπει να είναι ξεκάθαροι και πολύ συγκεκριμένοι. Αν οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ακριβώς πού στοχεύουν, θα μπορούν να κάνουν και τα σωστά βήματα, επικεντρωμένοι σε αυτόν το στόχο. Αν τους έχετε δώσει απλώς μερικές γενικές οδηγίες, δεν μπορείτε να περιμένετε ούτε ότι θα είναι παραγωγικοί (εφόσον δεν θα μπορούν να επικεντρωθούν σε όσα πρέπει), αλλά ούτε ότι θα πετύχουν εντέλει και το στόχο.

Καταλήγοντας, πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου και ειλικρίνειας.

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •