Προτάσεις

Published on Ιανουάριος 31st, 2023 | by Energy Radio 94.2

4 tips που θα κάνουν την γενική στο σπίτι παιχνιδάκι

4 tips που θα κάνουν την γενική στο σπίτι παιχνιδάκι

Είναι Κυριακή και ως γνωστόν έχει έρθει η ώρα να αναλάβεις δράση και να βάλεις σε τάξη τις δουλειές σου. Τα άπλυτα πιάτα πρέπει να εξαφανιστούν από τον νεροχύτη σου, τα ρούχα στο καλάθι των απλύτων να μπουν στο πλυντήριο, το πάτωμα να γυαλίσει και τα τζάμια του σπιτιού σου να απαλλαγούν από τις δαχτυλιές που τα αγγελούδια σου τόσο λατρεύουν να κάνουν. Με άλλα λόγια έχει έρθει η ώρα για γενική καθαριότητα. Στο άκουσμα και μόνο αυτών των λέξεων σε πιάνει πανικός, και όχι άδικα, ωστόσο παρακάτω θα βρεις 4 χρήσιμα tipsπου θα σε βοηθήσουν να κάνεις το σπίτι σου λαμπίκο εύκολα και κυρίως γρήγορα!

Φτιάξε μια λίστα με τις δουλειές σου

Η γενική καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει χαοτική αν δεν έχεις την κατάλληλη οργάνωση, γι’ αυτό ξεκίνα δημιουργώντας μια λίστα με τις δουλειές σου. Κατέγραψε όλες τις οικιακές εργασίες που θέλεις να κάνεις και στην συνέχεια φρόντισε να τις βάλεις σε σειρά προτεραιότητας. Υπολόγισε περίπου τον χρόνο που θα χρειαστείς για την κάθε μια και ξεκίνα από τις πιο χρονοβόρες εργασίες όπως είναι η τακτοποίηση της ντουλάπας ή ο καθαρισμός τζακιού. Μπορεί να σου φαίνεται ότι η δημιουργία της λίστας θα σου καταναλώσει χρόνο από τις εργασίες σου, ωστόσο αν δοκιμάσεις αυτή την τακτική είμαστε βέβαιοι ότι θα μας ευγνωμονείς.

Πρώτα τακτοποίησε και μετά καθάρισε

Πιθανώς να έχεις συνηθίσει να ξεκινάς τις δουλειές σου κάνοντας το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα ή ξεσκονίζοντας, ωστόσο η τακτοποίηση είναι το Α και το Ω στην καθαριότητα του σπιτιού σου και αναμφισβήτητα το σημείο από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσεις αν επιθυμείς να τελειώσεις την γενική γρήγορα. Συμμάζεψε τα αντικείμενα που έχουν σκορπίσει τα μικρά σου στο πάτωμα, βγάλε από την μέση ρούχα και αντικείμενα που έχεις αφήσει από εδώ και από εκεί στο σπίτι σου και στην συνέχεια θα δεις πόσο ευκολότερο θα γίνει το καθάρισμα, αφού δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο πλέον στο δρόμο σου.

Ξεσκόνισε ξεκινώντας από ψηλά

Το ξεσκόνισμα δεν θα έχει κανένα νόημα αν συνηθίζεις να το κάνεις ανάποδα. Ξεκίνα λοιπόν από τα υψηλότερα ράφια ή σημεία του σπιτιού σου. Καθώς ξεσκονίζεις ένα μέρος της σκόνης πέφτει σίγουρα προς τα κάτω οπότε εφαρμόζοντας αυτή την τακτική θα μπορείς να το καθαρίσεις κατεβαίνοντας προς τα χαμηλότερα ράφια. Επίλεξε ένα extraαπορροφητικό πανί που θα διευκολύνει την εργασία σου και φυσικά μην σκουπίσεις και μην σφουγγαρίσεις το πάτωμα πριν ολοκληρώσεις το ξεσκόνισμα.

Φρόντισε τα εργαλεία καθαρισμού σου να είναι καθαρά

Πως θα καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά αν τα εργαλεία καθαρισμού σου είναι γεμάτα μικρόβια ή σκόνη; Όση ώρα και αν αφιερώσεις στην γενική καθαριότητα, αν η σφουγγαρίστρα σου είναι βρώμικη, η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σου γεμάτη και τα πανάκια καθαρισμού κατάμαυρα δεν θα καταφέρεις τίποτα. Τελειώνοντας κάθε φορά την γενική σου αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να καθαρίσεις τα εργαλεία σου και να αντικαταστήσεις τα παλιά και φθαρμένα. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις την καθαριότητα θα ευχαριστείς τον εαυτό σου για τον χρόνο και την κούραση που γλίτωσες με αυτή σου την κίνηση.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά