Προτάσεις

Published on Οκτώβριος 18th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “Άλμα Ζωής” για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού,15 Οκτωβρίου 2022 στην Αγορά Αργύρη

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 15 Οκτωβρίου 2022 στην Αγορά Αργύρη,από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖω” Ν. Αχαΐας, με θέμα:

«Η σημασία της πρόληψης στο καρκίνο του μαστού. Η γνώση είναι δύναμη.»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που είχε ως στόχο τη τεράστια αξία και σημασία της πρόληψης/έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού και πως αυτή οδηγεί σε καλύτερη πρόγνωση/αντιμετώπιση της νόσου.

Το κοινό και τους εξέχοντες ομιλητές καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖω” Ν.Αχαΐας κα Παπαχρυσανθάκη Λαπρινή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐαςκα Αγγελική Στεφανάκη με ένα θερμό χαιρετισμό .

 

Στην ενημερωτική εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής Αχαΐας, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες της ιατρικής κοινότητας καθώς και  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Σιορώκου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και διευθυντή του Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan, Δρ. Βασίλη Βενιζέλο τους τρόπους της πρόληψης και κυρίως της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

 

Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός κος Καραθανάσης Βασίλειος παρουσίασε τη συμβολή της αποκατάστασης στη ποιότητα ζωής των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, ενώ η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια κα Πανίτσα Γεωργία παρουσίασε όλους εκείνους τους λόγους που λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιους ανθρώπους στο να είναι τυπικοί στους προληπτικούς τους ελέγχους .

Η εκδήλωση έκλεισε με την συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που μοιράστηκε με το κοινό η εκπαιδευμένη εθελόντρια και Γραμματέας του ΔΣ του ΣΓΚΜ “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας κα Ντέπυ Μαλλιώρη.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε Συνεργασία με την Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, την Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού, του Κέντρου Μαστού και της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Metropolitan Hospital καθώς και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.

 

 

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!



Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά