Προτάσεις

Published on Φεβρουάριος 21st, 2022 | by Energy Radio 94.2

Αγγαρείες και ένα μωρό: πώς θα τα καταφέρετε;

Το νέο μέλος της οικογένειάς σας είναι επιτέλους στο σπίτι. Και δεν θα μπορούσατε να είστε πιο εκστασιασμένες. Αλλά όσο λατρεύετε το μωράκι σας, άλλο τόσο ανησυχείτε σχετικά με το πώς θα καταφέρετε να ισορροπήσετε τη φροντίδα του με όλες τις υπόλοιπες δουλειές σας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, και οι δουλειές του σπιτιού. Παρακάτω αναφερόμαστε σε μερικές λύσεις που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.

  1. Ζητήστε βοήθεια από την υπόλοιπη οικογένεια

Λοιπόν, η πρώτη λύση είναι μάλλον και η πιο απαραίτητη. Δεν γίνεται να τα κάνετε όλα μόνη σας. Χρειάζεστε σίγουρα βοήθεια, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά από τον τοκετό σας. Επομένως, ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας και από τα μεγαλύτερα παιδιά σας, αν έχετε, για τις δουλειές του σπιτιού. Ακόμη και το να μαζεύει ο καθένας το πιάτο του ή να καθαρίζει το δωμάτιό του μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για εσάς.

  1. Προετοιμαστείτε καλά για τις πρώτες εβδομάδες

Είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε για τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι. Ετοιμάστε γεύματα και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη, ανοίξτε το χώρο στα δωμάτια απομακρύνοντας τα πολλά αντικείμενα ή τα έπιπλα και γενικότερα δημιουργήστε ένα πλάνο για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

  1. Κρατήστε το μωρό κοντά σας

Ακόμη και όταν κάνετε δουλειές, καλό είναι να κρατάτε το μωρό κοντά σας. Έτσι, θα είστε σίγουρη ότι θα ακούσετε το κλάμα του και δεν θα χρειάζεται να μετακινείστε συνεχώς για να ελέγξετε αν όλα είναι καλά. Για παράδειγμα, αν κάνετε δουλειές στο σαλόνι, μπορείτε να απλώσετε ένα στρωματάκι στο πάτωμα και να του δώσετε τα παιχνίδια του για να απασχολείται. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε σελτεδάκια https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/όπου και αν ξαπλώσει, προκειμένου να αποφύγετε το έξτρα καθάρισμα σε περίπτωση που το μωρό λερωθεί. Τα σελτεδάκια είναι αδιάβροχα και είναι κατάλληλα και για την κούνια, για το ρηλάξ του μωρού κ.ο.κ. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικής ποιότητας μωρουδιακά είδη από τη LorenaCanals

  1. Κάντε πολλά μαζί

Αυτό είναι μάλλον κάτι που θα κάνετε αναγκαστικά. Κάντε μαζί όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε, προκειμένου να τελειώσετε και πιο γρήγορα. Παράλληλα, χρησιμοποιήστε έναν μάρσιπο για να έχετε το μωρό σας κοντά, αλλά τα χέρια σας ελεύθερα. Προσέξτε μόνο να μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά κοντά του και να μην κάνετε πολύ απότομες κινήσεις.

  1. Μην κάνετε τα πάντα

Ξέρουμε ότι μόλις είπαμε να κάνετε διάφορες δουλειές μαζί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να κάνετε τα πάντα. Χωρίστε τις μεγάλες και χρονοβόρες δουλειές που πρέπει να γίνουν σε μικρότερα tasks και κάντε λίγα από αυτά κάθε φορά. Ναι, συνολικά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ωστόσο δεν θα νιώθετε εντελώς καταβεβλημένη.

Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε. Αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να την χαρείτε και λίγο.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •