Προτάσεις

Published on Μάιος 18th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Αντιμετωπίζοντας την αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Προκαλείται από φλεγμονή της επένδυσης των αρθρώσεων και του χόνδρου. Η αρθρίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στα οστά σας με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τα αδύναμα και ευάλωτα σε κατάγματα.

Ο ορθοπεδικός https://www.grigoriosavramidis.gr/ σας μπορεί να σας συστήσει αντικατάσταση ισχίου εάν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο που δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία ή εάν έχετε αρθριτικό ισχίο που δεν βελτιώνεται με μη χειρουργική θεραπεία.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου με τεχνητά εξαρτήματα. Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου συνιστάται γενικά σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα στο ένα ή και στα δύο ισχία τους.

Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την υποβολή σε αντικατάσταση ισχίου, καθώς, εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που προσφέρει, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως

Ανακουφίζει από τον πόνο (για έως και 95% των ασθενών)

Βελτιώνει τη λειτουργικότητα (έως και 90% των ασθενών)

Η χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία η άρθρωση του ισχίου αντικαθίσταται από ένα τεχνητό εμφύτευμα, δηλαδή μια πρόθεση. Η αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85 μπορεί να πραγματοποιηθεί ως ολική αντικατάσταση ή ως ημιαντικατάσταση (μισή αντικατάσταση). Η ολική αντικατάσταση ισχίου ενδείκνυται για ασθενείς με σοβαρή οστεοαρθρίτιδα, όπου το οστό και ο χόνδρος έχουν καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το ισχίο να γίνεται πολύ επώδυνο και να περιορίζεται η κίνηση.

Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την υποβολή σε αντικατάσταση ισχίου, καθώς, εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που προσφέρει, έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να περπατήσουν ή να μετακινηθούν χωρίς βοήθεια.

Αν και υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που συνδέονται με την επέμβαση αντικατάστασης ισχίου, οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία δεν αντιμετωπίζουν καθόλου επιπλοκές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια ή μετά τη χειρουργική επέμβαση:

Ηλικία – Όσο μεγαλύτερης ηλικίας είστε όταν υποβάλλεστε σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου, τόσο περισσότερες επιπλοκές μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά την επέμβαση. Επίσης, εάν έχετε άλλες παθήσεις όπως θρόμβους αίματος ή διαβήτη, μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερα προβλήματα μετά την επέμβαση από κάποιον που δεν έχει αυτά τα προβλήματα.

Κάπνισμα – Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος και λοιμώξεων οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην περίοδο μετά την επέμβαση.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά