Προτάσεις

Published on Ιούνιος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Επιλέγοντας Led Φωτισμό για το σπίτι σας

Η μόδα τροποποίησης των διαδεδομένων φωτισμών σε Led βρίσκεται ακόμα σε μια ραγδαία άνθιση. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι ιδιώτες που για να κερδίσουν σε απόδοση ρεύματος κι ένταση φωτός, στρέφονται στα Leds, τοποθετώντας Led φωτιστικά ή λεντοταινίες στους χώρους-κλειδιά του προσωπικού ή του επαγγελματικού τους χώρου. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτή η ενεργειακή μόδα και πως μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτή;

Καταρχάς η φωτεινότητα που έχουν οι λεντοταινίες καθορίζεται από την αξιοποιήση των μετρικών φωτισμών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λάμπες, διαφορετικές λεντοταινίες μπορούν να έχουν διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, έτσι μπορεί κανείς να επέμβει στην κατανάλωση ενέργειας ανάλογα με τα επίπεδα φωτός που χρειάζεται για τον κάθε του χώρο.

Η φωτεινότητα που έχουν οι λεντοταινίες περιγράφεται μέσα από το φως ανά μέτρο. Αυτή η απόδοση καθορίζεται από τρεις παράγοντες:

α)Την απόδοση φωτός και ενέργειας ανά μέτρο Led.

β)Τον αριθμό των λαμπτήρων Led ανά μέτρο λεντοταινίες και

γ)Την ισχύ που έχουν οι λεντοταινίες ανά μέτρο.

Η πυκνότητα που έχουν οι λεντοταινίες παίζει σημαντικό ρόλο στην φωτεινότητα που αυτές θα φέρουν αλλά και στην θέση που θα πρέπει να τοποθετηθούν. Μην δώσετε τόση προσοχή στα αριθμητικά ονόματα που αυτές φέρουν, όσο στην ποσότητα λαμπτήρων ανά μέτρο. Η πυκνότητα των Led, είναι σημαντική γιατί καθορίζει την θέση που αυτές πρέπει να έχουν και στην τοποθέτηση που πρέπει να έχουν από τη θέση στην οποία θέλετε να φωτίσετε.

Στη συνέχεια δώστε έμφαση στην ενέργεια κατανάλωσης που χρειάζονται οι λεντοταινίες που θα επιλέξετε για τον χώρο σας. Μια καλής ποιότητας λεντοταινία πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει από 4 έως 15 watts ανά μέτρο. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι δεκτικός στις αλλαγές που εσείς θέλετε να επιφέρετε, και δώστε προτεραιότητα σ’ έναν ποιοτικό και οικονομικό φωτισμό.

Σας συμφέρει καλύτερα να μετατρέψετε το σύνολο των φωτισμών σας σε Led, από το να δώσετε μικτές φωτιστικές πηγές. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα σε ένταση φωτός αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων κι ενέργειας χάρης σε μια εξονυχιστικά σχεδιασμένη και στοχευμένη μετατροπή του φωτιστικού σας πλάνου σε Led χρώματα. Ρωτήστε τον ηλεκτρολόγο σας, ή απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό κατάστημα φωτιστικών.

Για πολλές επιλογές σε Led φωτιστικά και λεντοταινίες, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στην πλούσια γκάμα του καταλόγου του ledokosmos.gr. Εκεί θα βρεις λάμπες Led, φωτιστικά εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου, λεντοταινίες, Led πισίνας, προβολής εξωτερικού χώρου κι ένα σωρό άλλα προϊόντα φωτισμού που θα ταιριάξουν αρμονικά λειτουργικά στον χώρο σου. Φώτισε σωστά κι έξυπνα τον χώρο σου.

Tags:


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά