Προτάσεις

Published on Μάιος 19th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Γιατί η αγορά ενός χρηματοκιβωτίου τοίχου είναι μια πραγματική επένδυση

Με την εγκληματικότητα να αποτελεί διαρκή ανησυχία, ήρθε η ώρα να εξετάσετε ένα χρηματοκιβώτιο υψηλής ασφάλειας. Σκεφτείτε το για λίγο: όταν βγάζετε το ρολόι σας, τα κοσμήματά σας ή απλά θέλετε να αρχειοθετήσετε τα πιστοποιητικά γέννησής σας που τα κρατάτε; Εάν δεν προστατεύσετε τις επενδύσεις και τα προσωπικά σας στοιχεία σε ένα χρηματοκιβώτιο ασφαλείας, τι εμποδίζει ένα διαρρήκτη να τα πάρει;
Ένα χρηματοκιβώτιο υψηλής ασφάλειας δεν είναι απλώς ένα είδος πολυτελείας – είναι μια έξυπνη επένδυση για οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία προς φύλαξη.

Ωστόσο, πριν αγοράσετε κάποιο χρηματοκιβώτιο, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας. Θέλετε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το χρηματοκιβώτιο απλώς για έγγραφα; Θέλετε απλώς να αποθηκεύσετε κάποια επιπλέον μετρητά σε ένα μέρος που δεν είναι εμφανές; Θέλετε να αποθηκεύσετε ψηφιακά μέσα ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, σε ασφαλές μέρος; Όλα αυτά ταξινομούνται σε διαφορετικές ταξινομήσεις UL (Underwriter’s Laboratory), καθώς η ανάγκη για πυροπροστασία είναι ξεκάθαρα ένα ζήτημα.

Πριν κάνετε μια επένδυση σε χρηματοκιβώτια ασφαλείας στο σπίτι, είναι καλύτερο να ξέρετε τι να αναζητήσετε.

  1. Εξοικειωθείτε με τα είδη των χρηματοκιβωτίων που μπορείτε να αγοράσετε. Δεν δημιουργούνται όλα τα χρηματοκιβώτια με τα ίδια χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα ισχυρό χρηματοκιβώτιο που μπορεί να είναι πολύ ανθεκτικό σε μια διάρρηξη, αλλά μπορεί να προστατεύσει τα πολύτιμα αντικείμενα σας από την φωτιά ή το νερό; Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μεγέθη, σχήματα και στυλ, αλλά τι θα προστατεύει καλύτερα το περιεχόμενό του;

Μπορείτε να αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο τοίχου ή ένα χρηματοκιβώτιο δαπέδου. Η τοποθεσία και η λειτουργία θα καθοδηγήσουν την απάντησή σας στον τύπο του χρηματοκιβωτίου που θα αγοράσετε. Μια άλλη διάκριση μεταξύ των χρηματοκιβωτίων ασφαλείας για το σπίτι είναι ο μηχανισμός κλειδώματος. Οι κλειδαριές διατίθενται στον τυπικό συνδυασμό, στυλ ηλεκτρονικού PIN, κλειδαριές πλήκτρων και διάφορες μορφές βιομετρικών κλειδαριών (συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης φωνής, δακτυλικών αποτυπωμάτων, σάρωσης αμφιβληστροειδούς).

  1. Κάντε μια αξιολόγηση απειλών και αναλύστε την ανάγκη του επιπέδου προστασίας σας. Τι προσπαθείτε να προστατέψετε (το περιεχόμενο); Από τι προσπαθώ να προφυλαχθώ (απειλή: φωτιά, νερό, διάρρηξη); Γεγονός είναι ότι η αγορά ενός «αντικλεπτικού» χρηματοκιβωτίου για την προστασία των ψηφιακών μέσων θα προστατεύσει από την κλοπή, αλλά υπάρχει η απειλή πυρκαγιάς που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, η απόκτηση ενός πυρίμαχου χρηματοκιβωτίου υψηλής ασφάλειας σχεδιασμένου για ψηφιακά αρχεία θα είναι η καλύτερη επιλογή. Μια άλλη σκέψη είναι ότι εάν θα αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα όπως ρολόγια και κοσμήματα καθώς και άλλα αντικείμενα, θα πρέπει να εξετάσετε τα χρηματοκιβώτια ασφαλείας του σπιτιού που προσφέρουν οργανωμένα ράφια και συρτάρια.
  2. Όταν έχετε να κάνετε με ένα χρηματοκιβώτιο υψηλής ασφάλειας, η τοποθεσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της προστασίας και της προσβασιμότητας των προσωπικών σας ειδών. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι τα χρηματοκιβώτια τείνουν να είναι αρκετά μεγάλα, ειδικά αν διαθέτουν πυροσβεστική επένδυση και άλλα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά.

Οποιαδήποτε και αν είναι η τελική σας επιλογή, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τις ανάγκες που θέλετε να καλύπτει το χρηματοκιβώτιο και τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει. Η αγορά ενός χρηματοκιβωτίου αποτελεί επένδυση, για το λόγο αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διασφαλίσει όλα τα επίπεδα ασφαλείας.
Αυτό το άρθρο έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα της αγοράς ενός χρηματοκιβωτίου ασφαλείας για το σπίτι και τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο βάσει του οποίου καθορίζουν τη δική τους ευθύνη και συνεπώς το ασφάλιστρο σας.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •