Προτάσεις

Published on Ιούλιος 26th, 2023 | by Energy Radio 94.2

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας;

Ακούγοντας τις προάλλες το podcast γνωστού αναλυτή που ασχολείται με το stoixima, διαπιστώσαμε πως κατά τη διάρκεια της μετάδοσης παρότρυνε τους παίκτες, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με το στοίχημα ποδόσφαιρο, να ξεκινήσουν να κοιτάνε τις αποδόσεις και τα πονταρίσματά τους ήδη από τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Και φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτός που πιστεύει σε αυτή την προσέγγιση. Με μια περιήγηση σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τις αναλύσεις στοιχημάτων, διαπιστώσαμε πως η άποψη αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ειδικά μεταξύ όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο.

Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις μεταξύ αθλημάτων και αγορών. Στο Βόρειο ημισφαίριο όμως, τα περισσότερα γεγονότα τείνουν να λαμβάνουν χώρα μεταξύ Αυγούστου και Μάϊου. Οπότε όσα θα αναφέρουμε παρακάτω ισχύουν κατά μεγάλο ποσοστό για τις περισσότερες διοργανώσεις που ξεκινούν στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του Φθινοπώρου και έχουν κορύφωση μες στην άνοιξη.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Οι καλοί παίκτες του στοιχήματος θα προσπαθήσουν να έχουν πλεονέκτημα απέναντι των μπουκ; Και πως γίνεται καλύτερα αυτό; Εννοείται όταν οι στοιχηματικές εταιρείες δεν έχουν μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στον παίκτη σε θέματα πληροφορίας και φόρμας ομάδων και αθλητών. Το καλοκαίρι είναι ουσιαστικά η μόνη περίοδος του χρόνου που τα παραπάνω εξισώνονται και για τις δύο μεριές. Τα ρόστερ των ομάδων σχηματίζονται προς τα τέλη Ιουλίου (ή ακόμα και τέλη Αυγούστου) μετά την έναρξη της αγωνιστικής δράσης ενώ κανείς δε γνωρίζει αν μια ομάδα θα αγωνιστεί σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη (καθώς τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ολοκληρώνονται στα μέσα Αυγούστου). Γενικά οι δύο μεριές καλούνται να συναγωνιστούν με περίπου τις ίδιες πληροφορίες στη διάθεσή τους κάτι που ελαχιστοποιεί το προβάδισμα των στοιχηματικών εταιριών έναντι των παικτών.

Θα μπορούσαμε να πούμε εκ του ασφαλούς πως όλα αυτά ισχύουν και για τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ. Και σε αυτά η σεζόν τελειώνει και αρχίζει σε συγκεκριμένη περίοδο κάθε έτος, οι μπουκ συνήθως ανοίγουν τις αποδόσεις κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού κενού. Αυτού κατά το οποίο συνήθως αλλάζουν πολλά. Τόσο στις ομάδες καθαυτές όσο και στις διοργανώσεις. Δεν θα ξεχάσουμε το παράδειγμα της δικής μας SuperLeague ποδοσφαίρου πριν μερικά έτη, που η διοργανώτρια αρχή άλλαξε όρους του πρωταθλήματος πολύ αργά μες στο διάλειμμα του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εξαιρετικές ευκαιρίες για παίκτες που αντιλήφθηκαν πριν τους μπουκ τις παραγράφους που τροποποιήθηκαν στο καταστατικό της διοργάνωσης.

Γι αυτό άλλωστε, εδώ και μερικά χρόνια βλέπουμε σταθερά τους μπουκ να μειώνουν τις αγορές που ανοίγουν για μακροχρόνια στοιχήματα. Ειδικά τα specialbets ή τις πλευρικές αγορές (π.χ. σκόρερ, αριθμό γκολ, κάρτες κ.λ.π). Για να το κάνουν αυτό οι εταιρίες, σίγουρα θα έχουν το λόγο τους. Πλέον, θα πρέπει να αρκεστούμε στις βασικές αγορές, π.χ. νικητής και δεύτερος διοργάνωσης, καθώς και ομάδα που θα υποβιβαστεί ή θα παίξει μπαράζ. Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο αρκετές νόμιμες σελίδες του χώρου να χαμηλώνουν αρκετά τα όρια πονταρίσματος κατά την περίοδο της προετοιμασίας, θέλοντας έτσι να μειώσουν το ρίσκο τους.

Επίσης, όσο πιο μικρή είναι η στοιχηματική εταιρία την οποία έχει επιλέξει κάποιος για να παίξει, τόσο πιο ευαίσθητες είναι οι αποδόσεις σε απότομες μεταβολές του τζίρου των αγορών. Έτσι, όσο περισσότερο περνάει ο καιρός και περισσότερος κόσμος ξεκινάει να ποντάρει, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να μη βρείτε τις αποδόσεις που επιθυμείτε. Ειδικά όταν πρόκειται για μακροχρόνια στοιχήματα, το να είστε όσο το δυνατό γρηγορότεροι αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν όμως πως για να παίξετε σωστά και με μεγαλύτερες πιθανότητες να μην πάτε κουβά, θα πρέπει να μοιράσετε το μπάτζετ σας σε μακροχρόνιες αγορές και ίσως στο livebetting. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι η μικρή διαφορά στην ανάλυση και την πληροφορία μεταξύ παίκτη και μπουκ. Γι αυτό και εκεί είναι μικρότερα τα περιθώρια κέρδους των στοιχηματικών. Η ανάλυση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να γεμίσει άνετα αρκετές σελίδες αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δείτε περισσότερα για στοίχημα στο ποδόσφαιρο από τη Novibet εδώ: https://www.novibet.gr/stoixima/podosfairo/4372606

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά