Προτάσεις

Published on Ιανουάριος 27th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Η ρουτίνα είναι σημαντική για παιδιά και εφήβους επειδή…

Η καθημερινότητα των παιδιών και των εφήβων είναι τουλάχιστον χαοτική. Και όσο μεγαλώνουν έχουν όλο και περισσότερα πράγματα να κάνουν. Από τα μαθήματα, μέχρι τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τα χόμπι και το να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχουν μια ρουτίνα στην καθημερινότητά τους.

Αυτό θα βοηθήσει σε πολλά, όπως θα δείτε παρακάτω.

  1. Θα ολοκληρώνουν περισσότερα πράγματα

Πολλές φορές τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να νιώθουν ότι έχουν τόσα πολλά να κάνουν που απλώς δεν μπορούν. Και πράγματι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Με μια ρουτίνα θα ολοκληρώνουν περισσότερα πράγματα επειδή θα αφιερώνουν συγκεκριμένα κομμάτια της ημέρας σε αυτά.

  1. Θα αποκτήσουν ανεξαρτησία

Παράλληλα, θα αποκτήσουν ανεξαρτησία, εφόσον θα είναι υπεύθυνα για το πρόγραμμά τους και για να κάνουν τα όσα πρέπει χωρίς να τους τα θυμίζετε. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει τα παιδιά να εξελιχθούν και να γίνουν πιο αυτόνομα στο μέλλον. Αυτή είναι μια καλή βάση για την ενήλικη ζωή τους.

  1. Θα αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες

Επίσης, θα αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες. Θα συνηθίσουν να πλένουν τα χέρια πριν το φαγητό, να κάνουν τακτικά το μπάνιο τους, να τρώνε τις ώρες που πρέπει, να πέφτουν για ύπνο νωρίς κ.τ.λ., καθώς όλα θα είναι μέρος της ρουτίνας τους.

  1. Δεν θα έχουν τόσο άγχος

Ειδικά οι έφηβοι έχουν αρκετό άγχος μέσα στην ημέρα τους. Μια καλή ρουτίνα μπορεί να τους βοηθήσει να το μειώσουν, εφόσον θα γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και πότε.

  1. Βοηθά στη δημιουργία ενός προγράμματος

Η ρουτίνα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με ένα πρόγραμμα. Αφορά περισσότερο τα πράγματα που γίνονται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει να γίνονται. Αλλά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός προγράμματος, καθώς τα παιδιά μπορούν να το δομήσουν γύρω από αυτήν.

  1. Καλύτερη διαχείριση χρόνου

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα μάθουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους καλύτερα, καθώς κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και σε συγκεκριμένες ώρες.

Βέβαια, επειδή η διαχείριση χρόνου δεν είναι κάτι που όλοι μαθαίνουν εύκολα, ίσως θα ήταν ωφέλιμο να σκεφτείτε την επιλογή ενός φροντιστηρίου για να βοηθηθούν τα παιδιά και οι έφηβοι ακόμη περισσότερο. Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξηhttps://www.en-taksi.gr/frontistiria/μπορούν να προσφέρουν απαραίτητη δομή στο πρόγραμμά τους και να βοηθήσουν στο να διαχειρίζονται το χρόνο τους καλύτερα. Και, φυσικά, να διαβάζουν αποτελεσματικά και σωστά. Σε περίπτωση που θέλετε να βρείτε ένα φροντιστήριο στο Χαλάνδρι, σίγουρα είναι μια καλή ιδέα να τα επισκεφθείτε!

 

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •  

  •