Προτάσεις

Published on Απρίλιος 3rd, 2023 | by Energy Radio 94.2

Ιατρικές εξετάσεις και κινητικές δυσκολίες

Με το πέρασμα των χρόνων, οι ανάγκες των ανθρώπων να πραγματοποιούν διαγνωστικές και κάθε τύπου ιατρικές εξετάσεις, αυξάνονται.
Ακριβώς όμως από την απέναντι μεριά, η ευκινησία ή και γενικότερα η κινητικότητά τους μειώνεται.Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων ασθενών χρειάζεται βοήθεια στις κινήσεις του, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και του σηκώματος.

Έτσι, ενώ το σώμα βιώνει αλλαγές που αυξάνουν την ανησυχία γύρω από το ρίσκο εμφάνισης ασθενειών, αλλά και οι γνωστότερες χρόνιες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση ή η άνοια, επιτάσσουν τους τακτικούς ελέγχους για την ομαλή διαχείριση της νόσου, η πιθανή μειωμένη μυϊκή μάζα, ο πόνος στις αρθρώσεις και η δυσχέρεια στην ισορροπία του ασθενούς, επιβαρύνουν την εκτέλεση των διεργασιών και διακινδυνεύουν την ακεραιότητά του.

 

Αυτό, κάνει έντονη την ανάγκη ύπαρξης του κατάλληλου μηχανικού εξοπλισμού σε κάθε διαγνωστικό κέντρο, είτε ανεξάρτητου όπως το διαγνωστικό κέντρο της Bio-Merimna στα Άνω Λιόσια είτε τμήματος μιας ευρύτερης νοσοκομειακής μονάδας, αλλά και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η μετακίνηση του ασθενούς με άνεση και ασφάλεια, είναι εκτός των άλλων στοιχεία απαραίτητα για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειάς του.

 

Είναι πράγματι τόσο σημαντικό ένα ανυψωτικό μηχάνημα;

 

Εξειδικευμένο προσωπικό, μπορεί να σας ενημερώσει κατάλληλα για όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ένα γερανάκι ανύψωσης ασθενών από τo patient-lifting.com, και να εξαλείψει πιθανές αμφιβολίες σας, γεννημένες από το άρθρο ή μια πιο εκτενή αναζήτησή σας στο διαδίκτυο.

 

Απλές ακτινογραφίες, αξονικοί ή μαγνητικοί τομογράφοι, συσκευές υπερήχων, αποτελούν μερικά από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ποικίλων ιατρικών παθήσεων και ασθενειών.
Παίζουν επίσης ρόλο ζωτικής σημασίας, στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών σε πρώιμο στάδιο, και στην παρακολούθηση της πορείας της νόσου και της κατάστασης του ασθενούς.

 

Παρόλ’αυτά, τα διαγνωστικά μηχανήματα, απαιτούν από τους ασθενείς να περάσουν από συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες ίσως προϋποθέτουν τη μετακίνησή τους. Για έναν ασθενή με περιορισμένη κινητικότητα ή μικρή δύναμη, μια ακτινογραφία ή το κρεβάτι του αξονικού τομογράφου, μπορεί να μοιάζουν ανέφικτα. Αν ο ασθενής επιχειρήσει  να μετακινηθεί αυτόνομα χωρίς την κατάλληλη υποβοήθεια, μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό ή ακόμη και την πτώση του.

 

Ένας ακόμη παράγοντας που θα αμελούσαμε χωρίς την υπενθύμιση του energy942.gr, είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις, όπως οι ακτινογραφίες, στις οποίες αν ο ασθενής δεν τοποθετηθεί σε απόλυτα ακριβή θέση, μπορεί να προκύψουν επιζήμιες ανακρίβειες και αναλήθειες.

 

Επιπλέον, όπως είναι αναμενόμενο, ένας άνθρωπος που αδυνατεί να αυτομετακινηθεί ή (και) να αυτοεξυπηρετηθεί, γίνεται εξαρτώμενος από το φροντιστή του. Οφείλουμε λοιπόν, να λάβουμε υπόψιν τη διευκόλυνση και την ασφάλεια και αυτών των ανθρώπων. Η συχνή μετακίνηση των ασθενών με κινητικές δυσκολίες επιφέρει έντονη σωματική καταπόνηση και κρύβει κινδύνους τραυματισμών στη μέση. Απαλλάσσοντας λοιπόν το φροντιστή από αυτό το καθήκον, αυξάνουμε ταυτόχρονα την παραγωγικότητά του και την αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης φροντίδας, αφού μπορούν να εκμεταλλευτούν το ενεργειακό τους απόθεμα και να συγκεντρωθούν σε άλλες πλευρές της φροντίδας του ασθενούς.

 

Συνεπώς, βλέπουμε ότι η άνεση και η ασφάλεια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αποτελεσματική θεραπεία. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και ο πληθυσμός συνεχίζει να γερνά, οι μονάδες παροχής ιατρικών και άλλων υπηρεσιών οφείλουν να προσαρμόζονται στους νέους παράγοντες και να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες των ηλικιωμένων, με πρωτεύον γνώμονα την ασφάλειά τους κι έπειτα την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτησία τους.

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά