Προτάσεις

Published on Φεβρουάριος 10th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Κάνοντας τη διαχείριση χρόνου παιχνιδάκι: 3 βασικά tips

 

Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι κάτι στο οποίο όλοι αναγκαζόμαστε να δώσουμε βάση αργά ή γρήγορα. Πρόκειται για ένα skill το οποίο δεν είναι χρήσιμο μόνο για τη δουλειά, αλλά και για το σύνολο της ζωής μας.

Με τη σειρά σας κι εσείς, είναι, λοιπόν, επόμενο να αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε τη συγκεκριμένη ικανότητα, αν δεν τα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Στο παρόν άρθρο θα δείτε μερικές ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε να το πετύχετε.

  1. Πού πηγαίνει ο χρόνος;

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ήταν καλό να ασχοληθείτε είναι το να μάθετε πού ακριβώς πηγαίνει ο χρόνος σας. Σε τι αφιερώνετε την περισσότερη ώρα; Γιατί σας παίρνει τόσο πολύ να κάνετε το Χ πράγμα; Μήπως αφήνετε τον εαυτό σας να αποσυντονίζεται, για παράδειγμα; Αν γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεστε συνήθως για το κάθε τι, θα μπορέσετε να τον οργανώσετε καλύτερα, αλλά και να δείτε αν μπορείτε να αλλάξετε την εκάστοτε διαδικασία, ώστε να μην απαιτεί πια τόσο χρόνο όσο στο παρελθόν.

  1. Μην κάνετε τα πάντα μόνοι σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να μην μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας επειδή πολύ απλά είναι αδύνατον; Αν έχετε αναλάβει περισσότερα πράγματα από όσα μπορείτε να κάνετε, είναι απολύτως λογικό να μην προλαβαίνετε κιόλας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, αλλά να δίνετε δουλειές και στους άλλους. Αυτό ισχύει και για τη δουλειά, αλλά και για το σπίτι! Επίσης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, αν αυτό σας αγχώνει. Κάθε άλλο. Θέτετε ξεκάθαρα όρια σχετικά με το πόσα πράγματα μπορείτε αντικειμενικά να κάνετε με το χρόνο που έχετε.

  1. Χωρίστε το πρόγραμμά σας σε κομμάτια

Εξίσου σημαντικό, αν θέλετε να βελτιώσετε το πώς διαχειρίζεστε το χρόνο σας, είναι το να χωρίζετε το πρόγραμμά σας σε κομμάτια. Αρχικά, ένα ημερορολόγιο ή έστω σημειωματάριο https://www.twf.gr/category/simiomataria/ είναι απαραίτητο για να σημειώσετε όλα όσα πρέπει να κάνετε μέσα στην εβδομάδα σας. Σε αυτό το ημερολόγιο https://www.twf.gr/category/imerologia/θα σημειώσετε για την κάθε ημέρα ότι η Χ δουλειά θα γίνει από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, για παράδειγμα. Το ίδιο θα κάνετε και για τις υπόλοιπες δουλειές σας. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει «κουτάκια» ώρας, μέσα στα οποία θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα αποσυντονίζεστε με άλλες δουλειές. Το ιδανικό θα ήταν να κάνετε όσα έχουν προτεραιότητα σε ώρες κατά τις οποίες είστε πιο παραγωγικοί.

Εν κατακλείδι, θα σας βοηθήσει πολύ αν οργανώσετε κάποια πράγματα από πριν. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να σκέφτεστε τελευταία στιγμή τι πρέπει να γίνει και πότε. Μια προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα είναι πάντα καλή ιδέα.

 

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •