Προτάσεις

Published on Απρίλιος 27th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Κάντε τον καθαρισμό της κουζίνας πιο αποτελεσματικό με αυτά τα tips

 

Ίσως η μεγαλύτερη ταλαιπωρία σε ένα νοικοκυριό να είναι ο καθαρισμός της κουζίνας. Και αυτό γιατί η κουζίνα είναι ο χώρος που γεμίζει αμέσως με λεκέδες, λόγω «υπό κατασκευήν» φαγητών και όχι μόνο.

Πώς θα απαλλαγείτε από τις πολύωρες ενασχολήσεις με επίμονους λεκέδες σε έπιπλακουζίναςhttps://www.theodoridi.gr/, δάπεδο και πλακάκια; Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές, που θα σας σώσουν πολύ χρόνο.

  1. Ταυτόχρονα με τη μαγειρική, καθάρισμα

Το χάος μετά το μαγείρεμα του φαγητού σας είναι κάτι που δεν θέλετε να αντικρίζετε. Τι θα λέγατε, όμως, καθώς μαγειρεύετε και χρησιμοποιείτε κάποια εργαλεία, να τα τακτοποιούσατε αμέσως μετά τη χρήση τους; Το μισάνοιχτο αλεύρι με τη σκόνη του αλευριού τριγύρω, όσο φτιάχνετε το κέικ σας, μπορείτε να το βάλετε στη θέση του αμέσως αφού το χρησιμοποιήσετε. Καθαρίστε και την επιφάνεια στην οποία ήταν τοποθετημένο και ιδού. Έχετε ήδη λιγότερα πράγματα να τακτοποιήσετε στο τέλος.

  1. Τα πλακάκια θέλουν και αυτά την προσοχή τους

Όσο μαγειρεύετε, είναι πολύ λογικό να πετάγονται από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια λάδια και άλλα υγρά, όσο το φαγητό σας είναι “underconstruction”. Μην αμελείτε να αφαιρείτε άμεσα τους λεκέδες αυτούς, αφού, αν εγκατασταθούν για τα καλά στα πλακάκια σας, θα χρειάζονται άλλους τρόπους για να εξαφανιστούν. Οι «άλλοι τρόποι» απαιτούν δυνατά απορρυπαντικά, που με τον καιρό γίνονται διαβρωτικά για το χρώμα και τα σχέδια πάνω στα πλακάκια σας. Μην περιμένετε τους λεκέδες, λοιπόν, να κάνουν στρώμα λιπαρότητας.

  1. Η υγρασία είναι παντού

Δεν χρειάζεται να συνορεύει η κουζίνα με κάποιο άλλο δωμάτιο ή διαμέρισμα που διαθέτουν σωλήνες υπεύθυνους για υγρασία. Ο απορροφητήρας, όσο απορροφά τις δυσάρεστες οσμές, αφήνει υγρασία στα έπιπλα κουζίνας. Για αυτό και μετά από κάθε απαιτητικό session μαγειρικής, ελέγξτε για υπολείμματα υγρασίας τριγύρω.

  1. Οργανώστε τον χώρο, απελευθερώστε την επιφάνεια

Τα έπιπλα κουζίνας δεν είναι μόνο για ομορφιά. Είναι ένας αποθηκευτικός χώρος ειδικά προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας. Για αυτό μην εξαντλείτε την επιφάνεια της κουζίνας σας με την τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών ή εργαλείων που δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Ναι στην καφετιέρα σας, όχι στο μίξερ που το χρησιμοποιείτε δύο φορές τον μήνα. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις κουτάλες και πιρούνες μαγειρικής κρεμασμένες, όταν έχετε συρταριέρα κουζίνας ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Με το να απελευθερώνετε χώρο, η κουζίνα σας φαίνεται ήδη πιο καθαρή στο μάτι.

Το μυστικό, από ό,τι θα καταλάβετε είναι η άμεση δράση για τη συντήρηση μιας πάντα καθαρής κουζίνας. Η όποια αναβολή στην καθαριότητα, φέρνει και μεγαλύτερο φόρτο εργασιών καθαριότητας.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •