Προτάσεις

Published on Δεκέμβριος 18th, 2023 | by Energy Radio 94.2

Οι τοπ 3 περιζήτητες ξένες γλώσσες στον εργασιακό χώρο.

Στην σημερινή εποχή οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες διαθέτουν μια διεθνή παρουσία. Η σύνθεση του προσωπικού τους συνήθως απαρτίζεται από διαφορετικές εθνικότητες, ενώ είναι σχεδόν απίθανο οι πελάτες και οι συνεργάτες μεταξύ τους να έχουν μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η γνώση μόνο μιας γλώσσας, δεν αρκεί για να εξασφαλίσει σε έναν εργαζόμενο όχι μόνο άνεση στην επικοινωνία αλλά και την επιβίωσή του στο εργασιακό περιβάλλον. Οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό εφόδιο το οποίο ανοίγει νέες πόρτες στην αγορά εργασίας διευρύνοντας το φάσμα στο οποίο μπορείς να εργαστείς. Στη συνέχεια θα βρεις ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ξένες γλώσσες.

Τα αγγλικά αποτελούν αναμφισβήτητα την πιο διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως. Περισσότερα από 58 κράτη την χρησιμοποιούν ως επίσημη γλώσσα ενώ παράλληλα αποτελεί και τη μοναδική γλώσσα που χρησιμοποιούν διεθνής φορείς όπως το Ν.Α.Τ.Ο, το Δ.Ν.Τ και άλλοι. Αν αυτά δε σε έχουν πείσει ακόμα να ξεκινήσεις εκμάθηση αγγλικών τότε ίσως αυτή η πληροφορία σου αλλάξει γνώμη. Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ως πρώτη γλώσσα ομιλίας τα αγγλικά. Θα ήταν λοιπόν μια καλή ιδέα να βρεις ένα κέντρο ξένων γλωσσών που καλύπτει τις ανάγκες σου και να ξεκινήσεις τα μαθήματα απόκτησης του Lower δηλαδή, της πρώτης επίσημης πιστοποίησης της βασικής γνώσης της γλώσσας, ενώ για τους πιο προχωρημένους τα μαθήματα Proficiency είναι αυτά που θα σε κάνουν να παίζεις τη γλώσσα στα δάχτυλα.

Η ισπανική γλώσσα είναι μια άκρως ανερχόμενη γλώσσα η οποία βρίσκεται σε άνθηση καθώς εκατομμύρια κόσμος τη χρησιμοποιεί καθημερινά. Αποτελεί τη δεύτερη σε σειρά σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας παγκοσμίως ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται στις τρεις πρώτες γλώσσες σε χρήση αποκλειστικά για οικονομικές συναλλαγές ανά τον κόσμο. Τα μαθήματα Ισπανικών εκτός από τις εργασιακές προοπτικές που θα σου προσφέρουν θα σε βοηθήσουν να ταξιδέψεις και να ανακαλύψεις τον πολιτισμό σε 21 χώρες που χρησιμοποιούν τα ισπανικά ως μητρική γλώσσα. Επίσης τα Ισπανικά θα τα μάθεις αμέσως και πολύ εύκολα λόγω της φωνητικής ομοιότητας τους με την ελληνική γλώσσα.

Τα κινεζικά ήρθαν για μείνουν. Η Κίνα αποτελεί μια υπερδύναμη της παγκόσμιας οικονομίας ενώ οι μελλοντικές προοπτικές σε συνεργασίες της Ελλάδας με τη Κίνα δε πρέπει να σε αφήνουν ασυγκίνητο. Η εγκατάσταση για εργασία σε μια τέτοια χώρα μπορεί να μην απαιτεί απαραίτητα τη γνώση κινεζικών καθώς η άριστη γνώση αγγλικών καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα εργασίας, όμως η καθημερινότητα και οι διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις είναι αυτές που θα σε κάνουν να τη χρειαστείς. Αν λοιπόν ψάχνεις να μάθεις μια νέα γλώσσα με πολλές προοπτικές τα Κινεζικά είναι η απάντηση σου.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά