Προτάσεις

Published on Μάιος 10th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Οικονομία…. Χωρίς κόπο

Στις μέρες μας, ολοένα και αυξάνουν οι οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης  χρημάτων προκειμένου να είναι σε θέση να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ένα από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού είναι το ρεύμα. Είναι απαραίτητο σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα μέσα σε μία οικία. Από το απλούστερο που είναι να ανάψουν τα φώτα, ως το μαγείρεμα και το πλύσιμο τόσο των ρούχων όσο και των πιάτων. Η μείωση του κόστους είναι εφικτή με απλές κινήσεις. Κατ αρχάς με την επιλογή ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που δίνει χαμηλότερη τιμή στην κιλοβατώρα. Υπάρχουν πλέον αναρίθμητοι πάροχοι και με το μεγάλο ανταγωνισμό, η τιμές έχουν βελτιωθεί αισθητά. Ακόμη, κάποιοι εξ αυτών προσφέρουν χαμηλότερο κόστος στο ρεύμα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή της νύχτας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει μία προσεκτική επιλογή στην ενεργειακή κλάση των ηλεκτρικών συσκευών. Το πιθανότερο είναι μια παλαιότερη συσκευή, να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Με την αντικατάσταση της με μια προηγμένης τεχνολογίας , μειώνεται δραστικά η κατανάλωση, αφού πλέον οι συσκευές είναι σχεδιασμένες να καταναλώνουν το δυνατόν λιγότερο ρεύμα, τόσο για λόγους οικονομίας όσο και για λόγους οικολογίας. Η απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανηθούν για την αλλαγή, συνήθως γίνεται μέσα σε λίγους μήνες, ιδίως αν αφορά σε συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές όπως είναι το ψυγείο ή το πλυντήριο. Η μείωση μπορεί να αγγίζει το 30%  ή και παραπάνω.

Ένα ακόμη σημείο αναφοράς είναι τα φωτιστικά και οι λαμπτήρες τους. Η χρήση τους είναι καθημερινή και το κόστος  χρήσης τους αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Το κόστος της αλλαγής των λαμπτήρων πυράκτωσης σε λαμπτήρες LED είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με την αλλαγή μιας ηλεκτρικής συσκευής και η απόσβεση του πολύ γρήγορη. Τα φωτιστικά LED https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/fotistika-led που παρέχουν, παρά την καθιερωμένη αντίληψη πως δεν φωτίζουν αρκετά, είναι ακριβώς το ίδιο με των κοινών λαμπτήρων. Η οικονομία που προσφέρουν μπορεί να αγγίξει και το 90%. Επίσης ο χρόνος ζωής τους είναι περίπου 50 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τις κοινές λάμπες. Όποτε η οικονομία προκύπτει και στο κομμάτι της αντικατάστασης.

Κάνοντας έναν οικονομικό απολογισμό σε ετήσια βάση, σχετικά με το κόστος του ρεύματος, πριν και μετά τις αλλαγές, η διαφορά που θα προκύψει θα είναι σίγουρα πολύ σημαντική. Με απλές κινήσεις, όπως είναι η επιλογή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και η αντικατάσταση τόσο των παλιών ηλεκτρικών συσκευών σε νέες, όσο των κοινών λαμπτήρων σε λαμπτήρες LED, είναι δυνατή η εξοικονόμηση χρημάτων για ένα νοικοκυριό.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •