Προτάσεις

Published on Οκτώβριος 27th, 2021 | by Energy Radio 94.2

Pink the City 2021

Το φετινό PinktheCity 2021 ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα,

που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε η οραματίστρια και η ψυχή αυτής της διοργάνωσης.

 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των χιλιάδων πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας, που αποδέχθηκαν το κάλεσμα του Συλλόγου και πραγματοποίησαν σχεδόν 4.000 εγγραφές στο φετινό PinktheCity!

Μικροί και μεγάλοι, από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Αίγιο, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λιδωρίκι, τον Βόλο, την Καρδίτσα, την Κεφαλονιά, την Ελευσίνα, την Καλαμπάκα, την Νάουσα, την Τρίπολη, ακόμα και από την μακρυνή Κάλυμνο κ.α., πραγματοποίησαν την εγγραφή τους, απέκτησαν το συμβολικό ροζ μπλουζάκι και αιχμαλώτισαν την εικόνα τους με υπέροχες φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Με μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών της συνεχιζόμενης πανδημίας, στέφθηκε το 9οPinktheCity με σύνθημα ΑΛΜΑΤΑ ΖΩΗΣ – ΒΗΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 24 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια του φετινού PinktheCity πραγματοποιήθηκαν κλινικές εξετάσεις τόσο στην Πάτρα όσο και στην περιφέρεια (Αγρίνιο), όπου εξετάστηκαν συνολικά 223 γυναίκες ενώ 45 από αυτές παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (υπέρηχο και μαστογραφία).

Από την 1η Οκτωβρίου στην πόλη τοποθετήθηκαν, τόσο στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όσο και στην Πλατεία Γεωργίου, εικαστικές κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Φέτος «βάφτηκαν ροζ» τα καταστήματα Dur (Μαιζώνος 97), Classico (Μαιζώνος 87 ) και YellowShoes (Μαιζώνος 95), το νεοκλασικό κτίριο Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας στην πλ Γεωργίου,και βέβαια, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο ιστορικός Κυματοθραύστης της Πάτρας συμμετέχοντας στην μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού !!

Το 9οPinktheCityκορυφώθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου με τις όμορφες ρόζ πινελιές των συμμετεχόντων, που αγνόησαν τις καιρικές συνθήκες και κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης να συμμετάσχουν στην δράση, που τόσο πολύ αγαπήθηκε από την πόλη !!Η Πάτρα γέμισε με διάσπαρτες ροζ πινελιές που μετέφεραν απ΄άκρη σ΄άκρη το σωτήριο μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Το live διαδικτυακό event,που μεταδόθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τη σελίδα του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο facebook, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο, τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και είχε απήχηση σε χιλιάδες viewers, που το παρακολούθησαν, ενώ εξακολουθούν να καταγράφονται νέοι θεατές, αφού παραμένει αναρτημένο στην σελίδα του συλλόγου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση, πήραν μέρος οι Τοπικές Αρχές, μέλη, φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές και χορηγοί υπογραμμίζοντας την βοήθεια που προσφέρει ο Σύλλογος μέσα από τα προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης αλλά και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προς τη γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένεια της.

Η όλη δράση PinktheCity 2021και το  facebook event έκλεισε με ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στην Λιολιώ Κολυπέρα, την επί 9 χρόνια, ψυχή της διοργάνωσης που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση του PinktheCity, τα μέλη του, το προσωπικό του Συλλόγου, τους εθελοντές, και φυσικά σε όλους, όσους συμμετείχαν στη φετινή δράση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για στήριξη του Συλλόγου που φέτος υπήρξε πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι φετινοί μας δωροθέτες:

Elite- Πατραϊκή ΧαρτοποιίαΑ.Ε., Inter Med Pharmaceutical Laboratories, Λουκούμια ΚΟΥΛΟΥ, Μάντυ Μπαξεβάνη

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ PINK THE CITY 2021

 

Φωτογραφικό Υλικό

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •  

  •