Προτάσεις

Published on Ιούνιος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Ποιες συνήθειες να υιοθετήσετε για μία καλή υγεία

Οι γρήγορες συνθήκες της καθημερινότητας στις οποίες βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι συνεχώς είναι υπεύθυνες για την παραμέληση πολλές φορές της υγείας τους και την υιοθέτηση μη υγιεινών συνηθειών. Παρόλα αυτά, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζετε κάθε μέρα, θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας, συχνά με κάποιες απλές συνήθειες τις οποίες αν τις εφαρμόσετε καθημερινά, θα δείτε μία μεγάλη διαφορά στον οργανισμό σας. Ας δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για το σώμα, το οποίο την παράγει όταν βρίσκεται στον ήλιο. Η βιταμίνη αυτή έχει πολύ σημαντική δράση για την ενίσχυση των οστών και της υγείας της καρδιάς, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, καθώς και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Όταν οι άνθρωποι δεν εκτίθενται στη βιταμίνη αυτή, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να βιώνουν μία περίοδο κατάθλιψης ή μελαγχολίας, καθώς και εναλλαγές στη διάθεσή τους. Αυτό συνήθως συναντάται σε χώρες όπου δεν έχουν συχνά ηλιακό φως ή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Προκειμένου να απορροφήσετε περισσότερη βιταμίνη D, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας, θα πρέπει να εκθέτετε τον εαυτό σας στον ήλιο κάθε μέρα για 15 έως 30 λεπτά. Όσο πιο σκουρόχρωμο δέρμα έχετε, τόσο πιο μεγάλη έκθεση στον ήλιο απαιτείται. Καθώς μπορεί όμως ο καιρός να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο, μπορείτε να λάβετε τη βιταμίνη αυτή μέσω της διατροφής σας ή μέσω διαφόρων συμπληρωμάτων.

Το νερό είναι το επόμενο συστατικό που είναι απαραίτητο για μία καλή υγεία. Αυτό είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Προκειμένου να καταναλώνετε μία επαρκή ποσότητα καθαρού νερού καθημερινά, το νερό της βρύσης δεν είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι επιβαρυμένο με χλώριο και πολλές επικίνδυνες για τον οργανισμό ουσίες. Οι ψύκτες νερού είναι η καλύτερη λύση που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να πίνετε όποτε θέλετε φιλτραρισμένο και καθαρό νερό.

Μία ακόμα συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε για να είστε υγιείς είναι να προσπαθείτε να έρχεστε σε επαφή με τη γη όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό πρακτικά σημαίνει να περπατάτε ξυπόλυτοι όταν σας δίνεται η ευκαιρία. Η κίνηση αυτή, που μεταφράζεται σε σύνδεση με τη γη,  πρόκειται να έχει πολλές ευεργετικές δράσεις για την υγεία σας. Αρχικά, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιαγγειακή λειτουργία και αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού. Επιπλέον, μειώνει το άγχος που μπορεί να νιώθετε, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και είναι σε θέση να ανακουφίσει από πονοκεφάλους και μυϊκές εντάσεις. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την ανάκαμψη του σώματος μετά από μία αθλητική δραστηριότητα, καθώς και να βελτιώσει τους χρόνιους πόνους ή κάποια φλεγμονή που μπορεί να έχετε.

Άρθρο από OASIS – Psyktes.gr

Tags: ,


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά