Προτάσεις

Published on Αύγουστος 29th, 2023 | by Energy Radio 94.2

Πώς η τεχνολογία άλλαξε το τοπίο της εστίασης

Μολονότι τα ρομπότ δεν μας έχουν καταλάβει ολοσχερώς ακόμα, η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά την ζωή μας. Μεταξύ άλλων, πλέον, έχει εισχωρήσει και στον τομέα της εστίασης. Ο χώρος δεν έχει πλέον καμία σχέση, με αυτόν που υπήρχε πριν 10-15 χρόνια. Συστήματα σχετικά με την ασύρματη παραγγελιοληψία και την πληρωμή, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών. Ας δούμε, όμως, πώς άλλαξε ριζικά ο χώρος της εστίασης, και ειδικά του καφέ.

 

Παραγγελιοληψία

 

Ίσως, το σημαντικότερο προνόμιο από τις νέες τεχνολογίες. Η ασύρματη παραγγελιοληψία έχει κάνει το σέρβις πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από ποτέ. Οι παραγγελίες είναι οργανωμένες και τοποθετημένες στο σύστημα. Δεν χρειάζεται, να έχουμε εκατό χαρτιά και να ψάχνουμε τι πάει πού. Ακόμα, τα συστήματα παραγγελιοληψίας μας επιτρέπουν, να κρατήσουμε στατιστικά στοιχεία. Έτσι, μπορούμε να δούμε τις προτιμήσεις των πελατών και να προσαρμόσουμε τον κατάλογο αναλόγως.

 

Συστήματα πληρωμής

 

Το σύστημα πληρωμής POS, είναι από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στον χώρο της εστίασης. Αρχικά, παροτρύνει τους πελάτες να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα. Εφόσον, δεν χρειάζεται να κουβαλάνε μαζί τους τα μετρητά, αλλά πληρώνουν απευθείας με την κάρτα τους είναι πιθανότερο, ο λογαριασμός να είναι υψηλότερος. Ακόμα, οι συναλλαγές γίνονται αρκετά πιο γρήγορα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να βρει ο πελάτης τα λεφτά και μετά να ψάξουμε να του φέρουμε ρέστα. Η πληρωμή γίνεται απευθείας.

 

Παρασκευή καφέ

 

Σε όποια καφετέρια και αν πάμε πλέον, θα δούμε σύγχρονες μηχανές παρασκευής καφέ. Χάρη σε αυτές, η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορη και πιο εύκολη. Οι σύγχρονες μηχανές μας παρέχουν στοιχεία, όπως, την θερμοκρασία και τον όγκο του νερού. Με τον τρόπο αυτό, υπάρχει μια συνοχή στην ποιότητα του καφέ και των διάφορων ροφημάτων, ανεξαρτήτως του barista που θα τα παρασκευάσει.

 

Website και app

 

Αρκετές καφετέριες, πλέον, έχουν website, σελίδες στα social media και app ή τουλάχιστον κάτι από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, οι εν δυνάμει πελάτες μπορούν ευκολότερα να βρουν την επιχείρηση μας και τον κατάλογο μας. Ακόμα, μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την κράτηση και τις αγορές τους, δίχως να χρειαστεί να έρθουν να τις παραλάβουν αυτοπροσώπως ή να πάρουν τηλέφωνο. Οι online κρατήσεις και παραγγελίες είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, την οποία πρέπει να διαθέτει κάθε μαγαζί.

 

WiFi

 

Οι πελάτες θέλουν να έχουν πρόσβαση στο internet. Ειδικά οι νεαροί πελάτες είναι πιο εξαρτημένοι από το κινητό τους. Εξάλλου, ενώ βρίσκονται στην επιχείρησή μας μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες και video στα social media και να προωθήσουν την επιχείρησή μας. Υπάρχουν επιπλέον και όσοι κάνουν την καφετέρια γραφείο τους για λίγες ώρες προκειμένου να δουλέψουν μόνοι τους ή με κάποιον συνεργάτη τους. Άρα, σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση πρέπει να διαθέτει ασύρματο ίντερνετ.

 

Το δικό σας κατάστημα εστίασης πόσο εκσυγχρονισμένο είναι;

Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργεί μια σύγχρονη καφετέρια. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τους καιρούς και να αναβαθμίσουμε την επιχείρησή μας.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά