Προτάσεις

Published on Μάιος 3rd, 2023 | by Energy Radio 94.2

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εγκαταστάσεων φροντίδας ηλικιωμένων, οι οποίες συνήθως προορίζονται για άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω. Οι τύποι εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν ανεξάρτητες και υποβοηθούμενες κοινότητες διαβίωσης, γηροκομεία και μονάδες φροντίδας για ηλικιωμένους με πρόβλημα άνοιας. Πολλοί βλέπουν στην αρχή με αρνητισμό την παραμονή των δικών τους ανθρώπων σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Για αυτόν τον λόγο διστάζουν να έρθουν σε αυτές, παρόλο που υπάρχουν πολλά οφέλη. Παρακάτω θα δούμε τις τιμές των γηροκομείων και τα οφέλη που προσφέρουν οι μονάδες αυτές:

 

Ασφάλεια για την οικογένειά και τον ηλικιωμένο

 

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει ένα γηροκομείο και σε κάποιον ηλικιωμένο  και στην οικογένειά του είναι η ψυχική ηρεμία. Όταν αναζητούμε την κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί οι τιμές ενός γηροκομείου να είναι υψηλές άλλα μην ξεχνάμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις προσφέρουν γενικά όλο το εικοσιτετράωρο υπηρεσίες και βοήθεια στους θαμώνες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προσφέρουν επίσης διάφορες υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεως και συμβουλευτική για το άγχος, προκειμένου να βοηθήσουν στη ομαλή κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων με τα άλλη μέλη της μονάδας. Πέρα ​​από την ψυχική ηρεμία και ικανοποίηση που υπάρχει προς όλους, οι οίκοι ευγηρίας είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο προσωπικό για να παρέχουν ένα σχέδιο μακροπρόθεσμης υγειονομικής περίθαλψης, όπως συμβαίνει σε όλες τις εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Προσφέρουν υπηρεσίες που δεν μπορούν να παρέχουμε στο σπίτι

 

Μια καλή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων προσφέρει αρκετές υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στο σπίτι και συνήθως απαιτούν επισκέψεις σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις φροντίδας με την βοήθεια των μελών της οικογένειας. Για τους ηλικιωμένους, αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά εάν έχουν προβλήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα τους. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει εξαλειφθεί από τις οργανωμένες μονάδες φροντίδα ηλικιωμένων, που προσφέρουν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν επισκέψεις ειδικών γιατρών. Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται σε ένα χώρο και περιορίζουν τις δυσκολίες που σχετίζονται με τη μεταφορά των ηλικιωμένων, προσφέροντας μια καλύτερη διαβίωση στους ίδιους και την οικογένειά τους.

 

Κοινωνική επανένταξη

 

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται κάτι απλό, αλλά οι εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων είναι  ιδιαίτερα ανεξάρτητες και υποβοηθούμενες κοινότητες διαβίωσης που προσφέρουν έναν χώρο για να συνυπάρχει ένας ηλικιωμένος με άλλους όμοιούς του. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία ανθρωπίνων σχέσεων,κάτι που τους κάνει να μην αισθάνονται απομόνωση κατά την διαμονή τους σε αυτές τις μονάδες.  Αυτό όχι μόνο ωφελεί κάποιον κατά τη μετάβασή του στην κοινότητα, αλλά τον βοηθά μακροπρόθεσμα, επειδή αυτές οι κοινωνικές σχέσεις βοηθούν να παραμείνει ο ηλικιωμένος ενεργός στην καθημερινή του ζωή, οδηγώντας τον σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής από ό,τι θα είχε να έμενε μόνος του, σε μια οικία,χωρίς να μπορεί να κινηθεί και να έρθει σε επαφή με άλλους συνανθρώπους του.

 

Δεν επιβαρύνονται με εργασίες

 

Οι ηλικιωμένοι που μένουν σε οίκους ευγηρίες δεν παρέχουν κάποια εργασία στην μονάδα όπως θα κάνανε στο σπίτι αν έμεναν μόνοι τους. Όλες οι μικροδουλειές και η προσωπική τους φροντίδα, αναλαμβάνεται από τους υπάλληλους της μονάδας. Παρ’ όλα αυτά πολλοί ηλικιωμένοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν άλλες δραστηριότητες, όπως η κηπουρική,ή το κούρεμα του γκαζόν, προκείμενου να είναι απασχολημένοι με κάτι. Η εργασία αυτού του τύπου δεν κουράζει άλλα τους ανακουφίζει και τους προσφέρει ευεξία απαλλάσσοντας τους από το άγχος. Επίσης έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτές τις δραστηριότητες να παραμείνουν ενεργοί χωρίς να βαριούνται και να απομονώνονται.

 

Καταλήγοντας λοιπόν, πέρα από τις τιμές των γηροκομείων, που θα πρέπει να κοιτάξουμε προκειμένου να μην βρεθούμε εκτός προϋπολογισμού, ένα επιπλέον βασικό κριτήριο επιλογής ενός οίκου ευγηρίας,είναι οι παροχές που προσφέρει, η φροντίδα υγείας και οι συνθήκες διαβίωσης.

 

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά