Προτάσεις

Published on Δεκέμβριος 13th, 2022 | by Energy Radio 94.2

Πως να επιλέξετε τις κατάλληλες κουρτίνες για τον χώρο σας

Οι κουρτίνες πέρα από τον λειτουργικό τους χαρακτήρα μπορούν πράγματι να κάνουν την διαφορά σε έναν χώρο και να απογειώσουν την διακόσμησή του. Ωστόσο, η σωστή επιλογή των κατάλληλων κουρτινών για ένα δωμάτιο μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία καθώς υπάρχουν τόσες παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Αν δεν ξέρετε πως να επιλέξετε τις ιδανικές κουρτίνες για έναν χώρο, βρείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Δώστε προσοχή στο ύφασμα

Το ύφασμα από το οποίο είναι ραμμένες οι κουρτίνες είναι καθοριστικής σημασίας. Θέλετε οι κουρτίνεςσας να καλύπτουν τις ανάγκες σας για αυτό πρέπει να λάβετε υπόψιν σας αυτό το κριτήριο πριν καταλήξετε σε κάποια επιλογή. Αν έχετε ανάγκη από πλήρη συσκότιση ορισμένες ώρες της ημέρας επιλέξτε κουρτίνες από χοντρό ύφασμα ή ακόμη και στόρια, ενώ αν επιθυμείτε το φως να εισέρχεται άπλετο στο συγκεκριμένο δωμάτιο, οι διαφανείς κουρτίνες είναι μια υπέροχη λύση. Όπως και να έχει, θα σας συμβουλεύαμε να επιλέξετε κουρτίνες από ποιοτικά υφάσματα, καθώς το συγκεκριμένο είδος διακόσμησης αποτελεί επένδυση για τον χώρο σας και με τίποτα δεν θέλετε να είναι επιρρεπές σε φθορά.

Σκεφτείτε ποιο είναι το κατάλληλο μήκος

Το μήκος, όπως και το ύφασμα, μιας κουρτίνας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μπορεί να έχετε συνηθίσει τις κουρτίνες που σταματούν μια ανάσα πριν από το πάτωμα, έχετε όμως σκεφτεί πόσο εντυπωσιακή θα ήταν μια μακριά κουρτίνα για τον χώρο σας; Οι μακριές κουρτίνες μπορούν να δώσουν πολυτελή χαρακτήρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός ψηλοτάβανου χώρου, για αυτό συνιστούν μια μοναδική επιλογή αν θέλετε να  προσθέσετε ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι σας.

Μην παραλείπετε τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ για τις κουρτίνες είναι ένα στοιχείο που συνήθως οι περισσότεροι παραλείπουμε να αναζητήσουμε όταν κάνουμε μια έρευνα αγοράς για τις ιδανικές κουρτίνες. Μην κάνετε και εσείς αυτό το λάθος! Τα αξεσουάρ αναδεικνύουν τις  κουρτίνες και τους προσδίδουν ενδιαφέρον. Αναζητήστε στο εμπόριο δέστρες ώστε να πιάνετε τις κουρτίνες σας στο πλάι και να τους δίνετε μια αρχοντική όψη, εντυπωσιακά κουρτινόξυλα που να ταιριάζουν αισθητικά με τις κουρτίνες σας, αλλά και μαγνητάκια και κρόσια που θα δώσουν μια υπέροχη κίνηση τις κουρτίνες σας. Επιλέξτε προσεκτικά τα αξεσουάρ που θα σας ενθουσιάσουν και ανανεώστε τον χώρο σας με μια υπέροχη πινελιά!

 


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά