Προτάσεις

Published on Ιούνιος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο μέσω της σκανδιναβικής αισθητικής

Τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερβολικής πληροφορίας που υπάρχει γύρω μας, οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να μετατρέπουν σε πιο απλούς τους χώρους στους οποίους ζουν. Η σκανδιναβική διακόσμηση έχει να μας δώσει πολλά παραδείγματα σε αυτό, καθώς οι χώροι οι οποίοι διακρίνονται από την αισθητική αυτή είναι μοναδικά απλοί και όμορφα μίνιμαλ. Φυσικά για να υιοθετήσετε το στυλ αυτό στο χώρο σας δε χρειάζεται να προβείτε σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Αρκούν μερικές απλές αλλαγές προκειμένου να τα καταφέρετε.

Η τάση αυτή διακόσμησης ξεχωρίζει για τα απαλά χρώματα, τις λιτές γραμμές και την ιδιότητά της να κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο οργανωμένοι. Για να δώσετε λοιπόν στο σπίτι σας την εικόνα του μεγαλύτερου μεγέθους, υιοθετήστε τα ουδέτερα χρώματα και όχι τα έντονα. Ενώ τα τελευταία κάνουν ένα χώρο να δείχνει πιο προσωπικός, τα ουδέτερα χρώματα έχουν την ικανότητα να τον δείχνουν πιο ανοιχτό και μεγάλο.

Σε όποιο χώρο του σπιτιού και αν αναφερόμαστε, η ουσία στη σκανδιναβική αισθητική είναι να διατηρείτε τι επιφάνειές τους καθαρές και χωρίς περιττά πράγματα πάνω τους. Για αυτό και είτε βρίσκεστε στην κουζίνα, είτε στο καθιστικό είτε στο γραφείο σας, προτιμήστε να είναι ορατά μόνο όσα αντικείμενα σας είναι απαραίτητα και αποθηκεύστε όσα δε χρειάζεστε άμεσα.

Όσον αφορά στο στυλ του υπνοδωματίου σας, επιλέξτε και σε αυτό απλές και καθαρές γραμμές, τοποθετώντας ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι, κάτι το οποίο είναι σήμα-κατατεθέν της διακόσμησης αυτής, η οποία πρεσβεύει την απλότητα.

Ένα μυστικό ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός ο χώρος σας είναι να αφήνετε το φυσικό φως να διαχέεται μέσα σε αυτόν, ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει. Για αυτό και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φυσικό φως ως αξεσουάρ και να αφήνετε ανοιχτές τις κουρτίνες σας όσο περισσότερο μπορείτε.

Για την υιοθέτηση αυτού του στυλ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αφήσετε στην άκρη τα ‘βαριά’ έργα τέχνης και τους πίνακες, και να τοποθετήσετε ορισμένα πιο μίνιμαλ αισθητικής, όπως αυτά που απεικονίζουν διάφορα απλά μοτίβα. Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους χώρους του σπιτιού σας, είτε πρόκειται για το καθιστικό σας είτε για το υπνοδωμάτιό σας. Τα έργα τέχνης με λιτά μοτίβα έχουν την ιδιότητα να επιμηκύνουν τις γραμμές του χώρου, κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος.

Όσον αφορά στα αντικείμενα τα οποία έχετε μέσα στους διάφορους χώρους το  σπιτιού σας, αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν με μία απόσταση  όσο το δυνατόν μεγαλύτερη το ένα από το άλλο, προκειμένου να μη δείχνουν στριμωγμένα. Η απόσταση  μεταξύ τους θα κάνει τα δωμάτιά σας να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο τακτοποιημένα. Ακόμα, αποφύγετε να τοποθετείτε το ένα αντικείμενο πάνω στο άλλο, καθώς έτσι ‘γεμίζουν’ το χώρο και τον κάνουν να δείχνει μικρότερος.

Άρθρο από Ανακαίνιση Σπιτιού – DynamicGroup.gr

Tags: , ,


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά