Προτάσεις

Published on Ιούνιος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Πώς θα προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας καθημερινά

Όλοι οι οδηγοί, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα το οποίο οδηγούν, πολλές φορές αποκτούν συνήθειες οι οποίες βλάπτουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς οι ίδιοι να το συνειδητοποιούν. Οι κινήσεις αυτές έχουν αρνητικές συνέπειες για το αυτοκίνητο, και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρειαστούν ορισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να αποφύγετε στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου σας προκειμένου να το κρατήσετε σε καλή κατάσταση για όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί είναι να ‘φορτώνουν’ το αυτοκίνητό τους με περιττό βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταφέροντας πράγματα που δε θα χρειαστούν άμεσα ή άλλα που προορίζονται για πέταμα. Προσθέτοντας λοιπόν βάρος στο αυτοκίνητό σας, καταναλώνετε περισσότερα καύσιμα, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνετε όλα τα συστήματά του, όπως τα φρένα, την ανάρτηση και τη μετάδοση. Ταυτόχρονα, οι αεραγωγοί του αυτοκινήτου γεμίζουν πιο εύκολα με σκόνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του κλιματισμού, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο.

Το συνεχές πάτημα του συμπλέκτη είναι άλλη μία ακόμα κακή συνήθεια που πολλοί οδηγοί ακολουθούν συχνά. Προκειμένου να αλλάζουν συνεχώς ταχύτητα, ειδικά όταν βρίσκονται στην κίνηση, πατάνε συνεχώς τον συμπλέκτη, βάζοντας πρώτη ταχύτητα και μετά νεκρά. Το αποτέλεσμα για το αυτοκίνητό σας είναι η μεγάλη φθορά του δίσκου και του πλατό, αναγκάζοντάς σας να τα αλλάξετε πολύ πιο σύντομα με ένα αρκετά αυξημένο κόστος.

Εάν συχνά βιάζεστε να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας, καλό θα ήταν να μην επιταχύνετε απότομα όταν είστε σε σταματημένοι στο φανάρι, αλλά να το κάνετε προοδευτικά ενώ έχετε ήδη ξεκινήσει την πορεία σας. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε να ‘ζορίσετε’ το αυτοκίνητό σας φέρνοντας στα όριά τους όλα τα συστήματά του, και θα καίτε και πολύ λιγότερα καύσιμα.

Κάθε φορά που παρκάρετε, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το χειρόφρενο είναι αρκετό προκειμένου να σταματήσει το αυτοκίνητό σας και να μην βάζετε επιπλέον και ταχύτητα. Καθώς το αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλο βάρος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το ακινητοποιήσετε σηκώνοντας μόνο το χειρόφρενο, το οποίο αποτελεί τα φρένα του. Βάζοντας ταχύτητα, αυτό που θα καταφέρετε είναι να φθείρετε το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς του έχετε προσθέσει κάθε φορά ένα μεγάλο βάρος. Για αυτό, καλό θα είναι να αφήσετε τις ταχύτητες στη νεκρά.

Μία ακόμα κακή συνήθεια που ίσως έχετε και εσείς είναι να πατάτε συνεχώς το φρένο κάθε φορά που καταβαίνετε μία κατηφόρα. Καλό θα είναι να το αποφεύγετε, καθώς με τον τρόπο αυτό υπερθερμαίνονται τα φρένα του αυτοκινήτου σας. Η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να κατεβάσετε μία ταχύτητα και να αφήσετε τον κινητήρα να φρενάρει φυσικά, διατηρώντας τα φρένα σε μία καλή κατάσταση.

Άρθρο από ανταλλακτικά αυτοκινήτων MaxxParts

Tags: ,


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά


  •  

  •