Προτάσεις

Published on Ιανουάριος 23rd, 2023 | by Energy Radio 94.2

Shoppingtherapy; Δες πώς να κάνεις σωστή«συνεδρία»

Νιώθεις αρκετά πιεσμένη ψυχολογικά τον τελευταίο καιρό, έχεις πολύ άγχος ή κάποια αγαπημένη σου φίλη χρειάζεται ένα ψυχολογικό boost. Μεταξύ μας, ξέρετε και οι δύο που θα καταλήξει αυτό, στα μαγαζιά! Το σωστό shoppingtherapy, όμως, θέλει οργάνωση. Οι αυθόρμητες αγορές όχι μόνο κάνουν κακό στην τσέπη μας αλλά μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι φορτωμένες με τσάντες.

Για να μην περάσεις και εσύ το σύνδρομο της αμαρτίας, ας δούμε πώς μπορείς οργανωθείς σωστά και να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές κατά το shoppingtherapy.

  1. Όρισε το budget πριν φύγεις από το σπίτι

Μη βγεις από το σπίτι τρέχοντας για ψώνια: κάνε τον προϋπολογισμό σου πρώτα. Βάσει των εξόδων που έχεις μέσα στον μήνα, αλλά και των εσόδων που αναμένεις, βρες ποιο θα είναι το όριο των αγορών σου αυτήν φορά.

  1. Βρες σε ποιο «είδος» προϊόντων θα εξορμήσεις

Σου προτείνουμε αν θέλεις να πας για shoppingtherapyνα μην προτιμήσεις ένα πολυκατάστημα, αφού θα χαθείς μέσα στην πληθώρα των επιλογών. Βρες τι θα ήθελες να ψωνίσεις και επικεντρώσου εκεί. Θέλεις να χαζέψεις τσάντες, γυναικεία παπούτσια, π.χ.sneakers https://lovefashionpoint.gr/product-category/woman-shoes/sneakers-2// και αρβυλάκια https://lovefashionpoint.gr/product-category/woman-shoes/arvilakia/,κοσμήματα ή ρούχα; Η επιλογή είναι δική σου. Αν ξεκινήσεις χωρίς να ξέρεις τι «είδος» προϊόντων θα ήθελες να δεις, τότε κινδυνεύεις να βγεις γρήγορα εκτός προϋπολογισμού, αφού οι τιμές κυμαίνονται σε διαφορετικά επίπεδα για το καθένα.

  1. Έχε στο μυαλό σου «χάρτη» καταστημάτων

Αν έχεις βρει τον εμπορικό δρόμο που θα εκτονώσεις όλα σου τα αρνητικά συναισθήματα, τότε καλό είναι να έχεις κατά νου μια λίστα καταστημάτων που θέλεις να επισκεφθείς. Έτσι, θα ξέρεις εκ των προτέρων αν μπαίνεις σε κατάστημα που απαιτεί υψηλότερο budget ή όχι.

  1. Απέφυγε τα «πολλά και φθηνά»

Αν πιστεύεις ότι κερδισμένη βγαίνεις αν αγοράσεις πολλά προϊόντα με μικρό κόστος, κάνεις λάθος. Για αυτό καλό είναι να αποφύγεις καταστήματα στα οποία μπορείς να βρεις ρούχα «με το κιλό», αφού μετά την αγορά τους, κινδυνεύουν να μείνουν αφόρετα.

  1. Τα δοκιμαστήρια είναι φίλοι μας

Μη βαριέσαι, τα δοκιμαστήρια έχουν λόγο ύπαρξης και αυτός σε εξυπηρετεί. Αν ξαφνικά συνειδητοποιήσεις ότι καθώς περπατάς μέσα στο μαγαζί κουβαλάς μια ντουζίνα ρούχα, τότε κατευθύνσου αμέσως σε ένα δοκιμαστήριο. Εκεί, βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου, το οποίο θα βασίζεται στον προϋπολογισμό σου: π.χ. πες «από αυτά που δοκιμάζω, θα αγοράσω μέχρι ένα». Έτσι, θα αποκτήσεις κάτι που σου αρέσει πραγματικά πολύ και όχι κάτι που σε ενθουσίασε για 2,5 δευτερόλεπτα. Σκέψου και πώς αγοράζεις παπούτσια: έχεις μπει ποτέ σε κατάστημα με γυναικεία παπούτσια για να αγοράσεις ένα ζευγάρι που δεν δοκίμασες; Ελπίζουμε πως όχι.

Κάθε εξόρμηση για shoppingtherapy είναι μια μοναδική εμπειρία, θέλει όμως προσοχή και σαφή όρια τα οποίαμόνο εμείς μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας. Προσέχουμε, λοιπόν, για να μην έχουμε ενοχές μετά.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά