Προτάσεις

Published on Ιανουάριος 23rd, 2023 | by Energy Radio 94.2

Συμβουλές για να ξεπεράσετε τον εθισμό στα ψώνια

Στην σημερινή εποχή, ο υπερκαταναλωτισμός είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Αν έχετε αναπτύξει κι εσείς εθισμό στα ψώνια, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Εδώ θα βρείτε τρόπους, για να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στα ψώνια.

 

Κάντε απεγγράφη από ιστοσελίδες μαγαζιών

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην κάνετε υπερβολικά ψώνια, είναι να αποφεύγετε τις καταστάσεις που σας βάζουν στον πειρασμό να ψωνίσετε εξ’ αρχής.

 

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, είναι μόνο λογικό να είστε εγγεγραμμένοι σε πολλές ιστοσελίδες καταστημάτων και να λαμβάνετε διαρκώς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που σας ενημερώνουν για προσφορές, για νέες αφίξεις και για εκπτώσεις.

 

Το πρώτο βήμα για να σταματήσετε τις άσκοπες αγορές, είναι να απεγγραφείτε από αυτές τις ιστοσελίδες και να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει ως τώρα.

 

Μελετήστε τους λογαριασμούς σας

 

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πόσα πραγματικά ξοδεύετε; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τα έξοδά τους και συχνά χάνουν την αίσθηση του πόσα πράγματα αγοράζουν και πόσα χρήματα ξοδεύουν.

 

Ίσως να θέλετε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τα χρήματα που ξοδεύετε. Αν συγκεντρώσετε όλους τους λογαριασμούς σας και αθροίσετε τα περιττά σας έξοδα, ίσως να ταρακουνηθείτε τόσο από το ποσό που θα δείτε και σίγουρα δεν θα έχετε άμεσα όρεξη να πάτε ξανά για ψώνια.

 

Επίσης, αν προσέξετε ότι ψωνίζετε διαρκώς από τα ίδια καταστήματα, θα ήταν καλή ιδέα να αρχίσετε να τα αποφεύγετε.

 

Χρησιμοποιήστε μετρητά και όχι κάρτα

 

Ίσως πολλές φορές, να μην συνειδητοποιείτε πόσα ξοδεύετε, επειδή χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες και όχι μετρητά. Όταν πληρώνετε με πιστωτικές κάρτες, είναι λογικό να ξεχνάτε ότι δίνετε πραγματικά χρήματα στις αγορές σας και να αρχίσετε να βάζετε περιττά αγαθά σε σακούλες πλαστικές και σε πάνινες τσάντες.

 

Αν πληρώνετε με μετρητά, είναι πολύ πιθανό να είστε πιο εγκρατείς στα ψώνια σας.

 

Θέστε στόχους

 

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να θέσετε στον εαυτό σας κάποιους οικονομικούς στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάζετε κάθε μήνα όριο ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για σπατάλη.

 

Κάντε αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα

 

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον εθισμό σας στα ψώνια, πρέπει να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

 

Σκεφτείτε για ποιον λόγο πηγαίνετε για ψώνια εξ’ αρχής.Το κάνετε όταν είστε αγχωμένοι; Ή όταν δεν νιώθετε καλά; Ή όταν βαριέστε; Όταν εντοπίσετε τον λόγο που καταφεύγετε στα υπερβολικά ψώνια, μπορείτε να βρείτε έναν πιο υγιή τρόπο αντιμετώπισής του.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά