Προτάσεις

Published on Οκτώβριος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Καναπέδες στη βεράντα

Αν και το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του και το φετινό καλοκαίρι δείχνει να απομακρύνεται σιγά-σιγά, ο καιρός είναι ακόμη φιλικός και η διάθεσή μας για βόλτες στη φύση ή ακόμα και για έναν καφέ στη βεράντα του σπιτιού μας είναι ακόμη έντονη.

Γι’ αυτό το λόγο, μπορούμε ακόμα και τώρα να επενδύσουμε στη διακόσμηση της βεράντας μας – ή και του κήπου μας – τοποθετώντας καινούρια έπιπλα, φυτά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Πριν όμως τις λεπτομέρειες της διακόσμησης, είναι σημαντικό να κάνουμε τη σωστή επιλογή σε ό,τι αφορά τον καναπέ που θα τοποθετήσουμε στη βεράντα μας.

Τι καναπέ να επιλέξουμε;

Μια ωραία και πολύ πρακτική επιλογή καναπέ για τον χώρο της βεράντας του σπιτιού μας είναι ο γωνιακός καναπές. Ειδικά για την βεράντα, ένας γωνιακός καναπές είναι ιδιαίτερα πρακτικός, αφού έχει αρκετό χώρο και κανείς δεν είναι αναγκασμένος να κάθεται με την πλάτη στη θέα.

Επίσης, επιλέγοντας γωνιακό καναπέ κερδίζουμε σημαντικό χώρο σε ένα όχι και τόσο ευρύχωρο σημείο του σπιτιού μας, όπως είναι η βεράντα. Δημιουργούμε χώρο λοιπόν για όλους χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσουμε πολλές καρέκλες.

Τι υλικό να προτιμήσουμε;

Για τους εξωτερικούς γωνιακούς καναπέδες σας καλό είναι να μην διαλέξετε πολύ βαριά υλικά. Προτιμήστε πιο ελαφριούς καναπέδες, με λεπτή πλέξη ή μπαμπού. Τέτοια υλικά δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην εξοχή. Ακόμη καλύτερα είναι αν τα χρώματα που θα επιλέξετε κινούνται σε γήινες αποχρώσεις· καφέ, κρεμ, μπεζ και καφέ της άμμου.

Φροντίζουμε, επίσης, οπωσδήποτε τα μαξιλάρια να είναι αποσπώμενα και όχι προσαρμοσμένα και ραμμένα πάνω στον γωνιακό καναπέ, αφού τον χειμώνα με τη βροχή και το κρύο εύκολα μπορούν να χαλάσουν. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τον καναπέ μας τον χειμώνα εκτεθειμένο στην βεράντα. Ακόμη κι αν δεν έχουμε κάποιο χώρο στο σπίτι ή αποθήκη για να τον κρύψουμε, μπορούμε να τον τυλίξουμε με κάποιο κάλυμμα.

Και για την υπόλοιπη διακόσμηση;

Η αλήθεια είναι πώς για τον χώρο της βεράντας αρκεί ένας γωνιακός καναπές κι ένα ασορτί τραπεζάκι. Όμως, αν είστε λάτρεις των διακοσμητικών στοιχείων σε έναν χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με φυτά και λουλούδια και διάφορα ρεσό και αρωματικά κεριά σε διάφορα σημεία της βεράντας.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε κατά νου ότι στην απλότητα βρίσκεται το κάλλος γι’ αυτό και προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με τα διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμη και με τα χρώματα στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού μας. Ειδικά για τους εξωτερικούς τοίχους μπορούμε να προτιμήσουμε το λευκό ή αν θέλουμε χρώμα ας κινηθούμε σε γήινες αποχρώσεις.

Εξάλλου, μια καλή επιλογή γωνιακού καναπέ θα ομορφύνει αμέσως τον χώρο σας και θα τον κάνει να θυμίζει εξοχική κατοικία σε ελληνικό νησί.

Επομένως να έχετε στο μυαλό σας ότι «lessismore» όταν θα αποφασίσετε να διακοσμήσετε τη βεράντα του σπιτιού σας και να επιλέξετε τα νέα σας έπιπλα maison.gr.

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •