Προτάσεις

Published on Οκτώβριος 7th, 2019 | by Energy Radio 94.2

Μονώνουμε το μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού μας

Οι διαδικασίες ανακαίνισης του σπιτιού μας είναι σίγουρα χρονοβόρες κι επιφέρουν πολλά έξοδα. Κάποιες φορές, αφορούν σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ασφάλειά μας και άλλες φορές σε αλλαγές που αφορούν κυρίως τη διακόσμηση. Σπάνια μπορούμε να προβούμε σε ριζικές αλλαγές σε όλους τους χώρους του σπιτιού, γι’ αυτό το λόγο επιλέγουμε να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου και ανακαίνιση κουζίνας.

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι οι μικρότεροι χώροι ενός σπιτιού, όμως παράλληλα είναι κι αυτοί οι δυο χώροι που ταλαιπωρούνται περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν ξεχνάμε ότι οι σωληνώσεις που χρειάζεται να υπάρχουν φθείρονται, η υγρασία του μπάνιου κάνει τα πλακάκια να φουσκώνουν και οι διάφορες διαδικασίες του καθημερινού μαγειρέματος φθείρουν τις επιφάνειες της κουζίνας.

Επομένως, ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι καλό να επιλέγουμε να κάνουμε ανακαίνιση μπάνιου και ανακαίνιση κουζίνας. Ακόμη κι αν ο οικονομικός μας προϋπολογισμός δεν μας επιτρέπει πολλές αλλαγές στους χώρους αυτούς, μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα για τη βελτίωση των χώρων.

Ας μιλήσουμε για τη μόνωση

  • Αν έχετε πρόβλημα υγρασίας στο μπάνιο και την κουζίνα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά υλικά και χρώματα σαν βάση που θα λειτουργήσουν προληπτικά, αλλά και για καταπολέμηση του προβλήματος. Συγκεκριμένα για το μπάνιο, την κουζίνα και τα ντουλάπια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισοθερμικά χρώματα που είναι θερμομονωτικά και εμποδίζουν τη συσσώρευση υδρατμών και την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Επενδύοντας λοιπόν σε καλά και ποιοτικά υλικά, προστατεύουμε τους χώρους του μπάνιου και της κουζίνας για πολύ καιρό.
  • Αν το πρόβλημα της υγρασίας στο μπάνιο είναι σοβαρό τότε θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές και στα κουφώματα και τα τζάμια σας. Τα πιο δημοφιλή υλικά κουφωμάτων για θερμομόνωση και προστασία από τον ήλιο είναι από PVC, αλουμίνιο και ξύλο και για να τα βάλετε στο σπίτι σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον αλουμινά. Συνδυάστε τα κουφώματα με ενεργειακά τζάμια που λειτουργούν επίσης ως μονωτικά. Με μια τέτοια επένδυση θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολύτιμη ενέργεια ειδικότερα κατά την περίοδο του χειμώνα.
  • Στο εμπόριο κυκλοφορεί ειδική βαφή εσωτερικών χώρων που είναι ένα αντιμουχλικό πλαστικό χρώμα για προστασία από προβλήματα μούχλας. Μπορείτε να τη βρείτε σε χρωματοπωλεία και δίνει ένα ματ αποτέλεσμα πάνω σε διαφόρων ειδών υλικά.

Έτσι, λοιπόν, ακόμη κι αν δεν διαθέτουμε χρήματα για πολλές και μεγάλες αλλαγές, επιλέγουμε εκείνες τις αλλαγές που είναι πιο χρήσιμες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε ούτε να αγχωνόμαστε. Αντιθέτως, οργανώνουμε σωστά τον χρόνο και τα οικονομικά μας, ώστε να μπορούμε μετά να προχωρήσουμε και σε περαιτέρω αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για μόνωση του μπάνιου και της κουζίνας, είναι μια πολύ σημαντική επιλογή, αφού θα μας απαλλάξει από τις συχνές επιδιορθώσεις που χρειάζονται αυτοί οι χώροι, προσφέροντάς μας σιγουριά και ασφάλεια.

Tags: , , , , , ,


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •