Προτάσεις

Published on Φεβρουάριος 10th, 2021 | by Energy Radio 94.2

Πρέπει να αντικατασταθούν τα κιβώτια ασφαλειών στο σπίτι σας;

Αρκετά παλιά οικίσματα έχουν εγκατεστημένα ηλεκτρικά συστήματα παλαιότερης τεχνολογίας, τα οποία δεν παρατηρούνται στις σύγχρονες κατασκευές σπιτιών, με τις ανεπτυγμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους. Ενώ μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, απλώς θεωρούνται ξεπερασμένα όσον αφορά την τεχνολογία κατασκευής τους. Πρέπει τελικά να αντικατασταθούν τα παλιά κιβώτια ασφαλειών σε ένα σπίτι; Αυτή είναι μια ερώτηση που μια αξιόπιστη εταιρεία που ειδικεύεται στην άμεση επισκευή ή αλλαγή ασφάλειας στο σπίτι, μπορεί να σας δώσει. Πάμε να δούμε αρχικά τι είναι τα κιβώτια ασφαλειών:

Τι είναι οι ηλεκτρικές ασφάλειες;

Οι ασφάλειες είναι μικρές ηλεκτρικές συσκευές ασφαλείας που εμποδίζουν την υπερφόρτωση των κυκλωμάτων. Όταν ρέει πάρα πολύ ρεύμα μέσω μιας ασφάλειας συνδεδεμένης σε ένα κύκλωμα, η ασφάλεια καίγεται αντί να αφήνει το κύκλωμα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και να προκαλέσει κάποιου είδους ηλεκτρική πυρκαγιά. Αρκετά παλιά σπίτια έχουν κιβώτια ασφαλειών που τροφοδοτούν τα κυκλώματα του σπιτιού και οι ασφάλειες σε αυτά τα κουτιά μπορούν να αντικατασταθούν αν χαλάσουν. Τα κιβώτια ασφαλειών αντικαταστάθηκαν με τα κουτιά διακοπτών ως μέρος των νέων κτισμάτων πριν δεκαετίες, έτσι ώστε τα περισσότερα σπίτια με κιβώτια ασφαλειών που παρατηρούνται τείνουν να είναι τουλάχιστον 50 ετών.

Πρέπει να αντικατασταθούν οι ασφάλειες με διακόπτες;

Ενώ τα κιβώτια ασφαλειών δεν είναι εγγενώς επικίνδυνα, μπορεί να είναι ενδεικτικά άλλων ξεπερασμένων ηλεκτρικών συστημάτων που οφείλουν να αντικατασταθούν. Τα σπίτια με κιβώτια ασφαλειών είναι παλαιότερα και τείνουν να έχουν άλλα ηλεκτρικά συστήματα που δεν είναι ασφαλή και πρέπει να αντικατασταθούν, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο να επιθεωρήσει το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας εάν έχετε κιβώτιο ασφαλειών αντί για κιβώτιο διακοπτών. Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους είναι συχνά καλύτερο να αντικαταστήσετε τα κιβώτια ασφαλειών είναι:

Τα περισσότερα κιβώτια ασφαλειών είναι παλιά

Δεδομένου ότι τα κιβώτια ασφαλειών δεν αποτελούν πρότυπο εγκατάστασης για νέα ηλεκτρικά συστήματα εδώ και αρκετά χρόνια, τα περισσότερα από αυτά τείνουν να είναι εξαιρετικά παλιά. Με την πάροδο του χρόνου, οι ηλεκτρικές συνδέσεις μπορεί να φθαρούν και να προκαλέσουν ανησυχίες για την ασφάλεια και την αναποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας.

Οι διακόπτες προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες ασφάλειας

Πολλοί τύποι διακοπτών προσφέρουν βελτιώσεις στην ηλεκτρική ασφάλεια, όπως προστασία από σφάλματα τόξου, οι οποίες δεν μπορούν να ασφαλίσουν. Για αυτόν τον λόγο, αξίζει να αναβαθμίσετε σε ένα διακόπτη.

Οι ασφάλειες είναι λιγότερο βολικές από τους διακόπτες

Όταν μια ασφάλεια εκραγεί, πρέπει να αντικατασταθεί με τον ίδιο τύπο ασφάλειας. Μια συλλογή ασφαλειών πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη και εύκολα προσβάσιμη. Από την άλλη πλευρά, οι διακόπτες πρέπει να επιστρέφουν μόνο στη θέση «on» όταν παρουσιάζεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα κύκλωμα.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Αν και δεν είναι τόσο ακριβές, οι ασφάλειες κοστίζουν χρήματα κάθε φορά που παρουσιάζεται μια βλάβη. Ο μεγαλύτερος τρόπος με τον οποίο οι διακόπτες εξοικονομούν περισσότερα χρήματα, είναι μέσω ασφαλίστρων. Σχεδόν κάθε ασφαλιστική εταιρεία που επικεντρώνεται στην προστασία του σπιτιού σας θα αυξήσει το ποσό του ασφαλίστρου που εσείς πληρώνετε εάν το νέο σας αγορασμένο σπίτι διαθέτει κιβώτιο ασφαλειών.

Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, μέσω της προώθησης ιστοσελίδων, θα βρείτε πολλά αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.


About the Author

Δραστήριος, μοδάτος ενημερωμένος και... πολύ μουσικός τύπος!Back to Top ↑
  • Ακούστε μας ζωντανά

  • Super Διαγωνισμός


  •